Cherokee-stammen mente Elizabeth Warren tråkket inn på deres enemerker da hun brukte en DNA-test for å bevise slektskap til urfolksgruppen. Foto Carlos Giusti / AP / NTB scanpix

Warren har sagt unnskyld for DNA-test

Elizabeth Warren har beklaget overfor cherokee-folket at hun tok en DNA-test for å bevise delvis urfolksopphav.

Det er en cherokee-talskvinne som opplyser at Warren har beklaget overfor urfolksgruppen for å «ha skapt forvirring om suvereniteten og tilhørigheten til urfolksgrupper og for den skaden det har medført».

Warren, som trolig blir en av kandidatene fram mot presidentvalget i 2020, offentliggjorde i oktober resultatet av en DNA-test som viste at hun bar gener fra den amerikanske urbefolkningen, men at det var snakk om et slektskap som lå minst seks generasjoner tilbake i tid. Den profilerte demokraten hadde tidligere snakket om at det gikk en historie i slekten om en tilknytning til urbefolkningen. President Donald Trump brukt dette som utgangspunkt for å omtale Warren nedsettende med tilnavnet Pocahontas.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Cherokee-ene uttrykte misnøye etter framleggelsen av DNA-resultatet og sa det er stammene selv som avgjør tilhørighet, ikke DNA-tester. De mente Warren «undergravde deres interesser ved stadig å fremheve sin urfolksarv».

Warrens valgkampapparat ønsket fredag ikke å kommentere saken.