Dagen lanserer podkasten Tore & Tarjei

En redaktør og en journalist fra avisen skal drive ukentlige podkaster med om aktuelle tema.

Tore og Tarjei er navnet på podkasten som skal gi oss et større innblikk i saker Dagen er opptatt av.

– Vi syns det er fint å ha en muntlig plattform. Dette gir oss mulighet til å gå temaene Dagen skriver om og gruble litt over ting vi ikke kan fastslå, men heller diskutere frem og tilbake, sier Tarjei Gilje (38). Han er debattredaktør i Dagen og ivrig podkastlytter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sammen med journalist Tore Hjalmar Sævik (39) skal han forsøke å gi lyttere anledningen til å bli underholdt og opplyst i løpet av en halv time på vei til jobb, butikk, hjemme i godstolen eller hvor det skulle være ønskelig.

Løsere plattform

Tore og Tarjei lover at podkasten skal bære preg av spontanitet, men de vil samtidig komme tett på aktuelle tema avisen tar for seg.

– Jeg syns det er viktig å være spontan i en slik setting, hvor vi har mulighet til å snakke løst og fast om ting, men samtidig ha rom for å si feil, sier Gilje.

Han fortsetter;

– Vi skal også være ærlig om ting vi ikke vet, for jeg tror det å sette ord på usikkerhet er veien til viktige erkjennelser.

Nå ønsker de to å invitere lytterne inn på kontoret og gi dem et innblikk i hvordan de tenker rundt den aktuelle ukens tema. De vil også forsøke å trekke linjer og se på sammenhenger mellom dagsaktuelle tema og historiske begivenheter.

– Tanken med podkasten er å snakke om tema vi skriver om i Dagen. I en muntlig form får vi mulighet til å se flere saker i sammenheng og reflektere over hvordan ting utvikler seg over tid, sier Sævik.

De planlegger å ha både interne og eksterne gjester. I første episode deltar nyhetsredaktør Astrid Dalehaug Norheim og sjefredaktør Vebjørn Selbekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi ønsker samtaler med substans og perspektiver, men samtidig med et personlig og uformelt preg, sier Sævik.

Variasjonspreget

Avishuset Dagen ble etablert i 1919 og fyller hundre år i 2019. Podkasten som har vært en drøm for de to i ett år, ble utviklet for at avisen skal henge med i det nye mediebildet, men også nå ut til de som vanligvis ikke leser aviser.

Planen er å opprettholde en ukentlig podkast med mye variert innhold.

– Vi har ingen store temaer planlagt fremover, men vi har 100 år med arkivstoff vi kan hente frem. Det kan hjelpe oss med å navigere innholdet i episodene til podkasten, sier Gilje.

I løpet av de kommende dagene vil podkasten også bli tilgjengelig på Spotify, Itunes, og andre vanlige plattformer.

– Vi snakker om aktuelle tema, både KrF, abort og om vårt 100-årsjubileum. Jeg anbefaler alle å klikke seg inn på nettsidene våre og sette av tretti minutter, avslutter Gilje.