En israelsk patrulje ved grens
...
En israelsk patrulje ved grensen mellom Israel og Libanon i sommer. Foto: Mohammed Zaatari, AP Photo
Israelsk militæraksjon ved Libanon
Del
Israelske soldater har gått til aksjon mot Hizbollah-tunneler bygd for å infiltrere Israel fra Libanon, opplyser den israelske hæren.

Hærens talsmann Jonathan Conricus sier «angrepstunnelene» som er avdekket, ennå ikke er i drift. Han ville tirsdag morgen ikke oppgi hvor mange tunneler som er oppdaget, eller hvordan de skal blokkeres.

Ifølge Conricus skal alle militæroperasjoner finne sted på israelsk territorium. Aksjonen ventes å øke spenningene med den libanesiske Hizbollah-militsen, som Israel utkjempet en blodig krig med i 2006.

Overraskende besøk

Israels statsminister Benjamin Netanyahu dro på et overraskende besøk til Brussel mandag kveld for å møte USAs utenriksminister Mike Pompeo, som er i Belgia for å delta på NATOs utenriksministermøte. Netanyahu sa på forhånd at de skulle diskutere felles tiltak for å stanse «aggresjonen fra Iran og deres «stedfortredere i nord» – en referanse til Hizbollah og Syria.

Netanyahu hadde med seg sjefen for etterretningsorganet Mossad, lederen for Israels nasjonale sikkerhetsråd og sin militære sekretær.