LEDER: Tidligere KrF-leder Dag
...
LEDER: Tidligere KrF-leder Dagfinn Høybråten blir ny generalsekretær. Foto: Kirkens Nødhjelp
Blir ny generalsekretær i Kirkens Nødhjelp
Del
Tidligere KrF-leder og helseminister Dagfinn Høybråten (60) blir ny generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

– Med Dagfinn Høybråten får Kirkens Nødhjelp en generalsekretær som har uvanlig tung ledererfaring og som får svært gode skussmål som leder. I tillegg har han et unikt kontaktnett, ikke minst internasjonalt, sier Kjetil Aano, styreleder i Kirkens Nødhjelp.

– Høybråten er både en lyttende og visjonær leder. Vi er overbevist om at han vil være en god leder for Kirkens Nødhjelp i årene framover, og at han vil bidra til å styrke Kirkens Nødhjelps posisjon og omdømme som en diakonal bistandsorganisasjon, sier Aano.

– Stolt av å kunne bidra

60-åringen sier han ser fram til å bruke sitt engasjement og erfaring i den Oslo-baserte hjelpeorganisasjonen.

– Jeg har lenge kjent Kirkens Nødhjelp som en sterk og tydelig stemme for verdens fattigste. Jeg er stolt av å kunne bidra til Kirkens Nødhjelps viktige arbeid for å redde liv og bekjempe urettferdighet, sier Høybråten.

Han ble presentert for de ansatte i Kirkens Nødhjelp på et allmøte mandag kl. 12.

Høybråten var leder i KrF fra 2004 fram til 2011, da han overlot partilederstillingen til Knut Arild Hareide. Han er i dag generalsekretær i Nordisk ministerråd.

Høybråten tar over jobben i Kirkens Nødhjelp etter Lisa Sivertsen som for øyeblikket sitter som fungerende generalsekretær. Han tiltrer stillingen fra og med 1. april 2019.

Stillingen som generalsekretær ble ledig i mai etter at daværende generalsekretær Anne-Marie Helland fratrådte stillingen umiddelbart fordi styret ikke lenger hadde tillit til henne.