Finansminister Siv Jensen (Frp
...
Finansminister Siv Jensen (Frp) minnet KrF på noen av partiets tidligere seire da hun la fram regjeringens forslag til neste års statsbudsjett i finanstalen til Stortinget mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KrF-frieri i Jensens finanstale
Del
Finansminister Siv Jensen (Frp) viet KrF litt ekstra oppmerksomhet da hun gikk gjennom forslaget til neste års statsbudsjett i finanstalen i Stortinget.

Jensen nevnte ikke KrFs veivalg, som partiet skal ta på sitt ekstraordinære landsmøte 2. november, men viste til gratis kjernetid i barnehager, reduserte barnehagesatser og økt skolestipend for de med dårligst råd som seire KrF har fått til tidligere.

– Og jeg kunne fortsatt. Listen over tiltak for å fange opp familier som sliter med fattigdom tidlig og gi dem den nødvendige hjelpen, er lang, hevdet finansministeren.

I budsjettet for neste år kommer det blant annet økt bostøtte og penger til ferietiltak for de med lavest inntekt, varslet hun.

– Vi foreslår også å utvide ordningen med gratis kjernetid i barnehage til å gjelde toåringer. Det er ikke minst et viktig integreringstiltak. Å få mødrene med innvandrerbakgrunn ut i arbeid, er noe av det viktigste vi kan gjøre for å redusere fattigdom, sa Jensen.

– Barna som blir født i en lavinntektsfamilie, må løftes. De skal ikke arve problemene. De skal få muligheter, sa finansministeren.

(©NTB)

sb-finanstale-krf-frieri,innenriks,nyheter,politikk,økonomisk politikk,norge,oslo,Riksnyheter