Et ekstraordinært landsmøte 2.
...
Et ekstraordinært landsmøte 2. november vil avgjøre om KrF-leder Knut Arild Hareide får med seg partiet på å forhandle med Arbeiderpartiet og Senterpartiet om regjeringsmakt. Begge nestlederne i KrF, Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad, mener de først må forhandle med de borgerlige. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Uenighet i KrFU om delegatene får stemme fritt om veivalg
Del
Ledelsen i KrFU er uenige i hvorvidt ungdomsdelegatene får stemme etter egen overbevisning når KrFs veivalg avgjøres på landsmøtet 2. november.

Ungdomspartilederen Martine Tønnesen sier til avisen Dagen at alle ungdomspartiets delegater vil stemme for å gå inn i dagens regjering. Det er i tråd med vedtaket på KrFUs landsmøte, der flertallet gikk inn for å regjere sammen med Frp.

Men første nestleder Nikolai Berglund Skogan gir uttrykk for en annen holdning overfor Dagbladet . Han mener KrF-leder Knut Arild Hareides råd til partiet om å vurdere samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, endrer bildet.

– Landsmøtet i KrFU fattet et vedtak, som i utgangspunktet er bindende. Men det vedtaket ble jo fattet før vi hadde hørt Hareides konklusjon. Da blir det feil å binde delegatene, sier Skogan.

Partiet skal ha ekstraordinært landsmøte 2. november for å avgjøre hvem partiet skal samarbeide med. I forkant skal det holdes møter i lokallagene for velge delegater til ekstraordinære fylkesårsmøter, som igjen velger delegater til landsmøtet. Fylkeslagene må også avgjøre om delegatene skal møte med bundet mandat.

I forkant av avgjørelsen skal Hareide besøke flere fylkeslag for å delta i debatten, sammen med nestlederne Olaug Bollestad og Kjell Ingolf Ropstad. Nestlederne er uenige med partilederen og mener partiet først må forsøke å forhandle med den sittende regjeringen.

krf-lm-veivalg,innenriks,nyheter,politikk,Politiske partier,norge,krfu,krf,kristelig folkeparti,martine tønnesen,frp,nikolai berglund skogan,nikolai skogan,knut arild hareide,olaug bollestad,kjell ingolf ropstad