SKUTT NED: Et russisk fly av t
...
SKUTT NED: Et russisk fly av typen Il-20 ble skutt ned i natt.
CNN: Syria skjøt ned russisk militærfly ved et uhell
Del
Russland har mistet kontakt med et patruljefly i farvannet utenfor Syria. Ifølge CNN ble flyet skutt ned av syriske regjeringsstyrker ved et uhell.

Skjebnen til de 14 personene om bord på flyet er ukjent, og en lete- og redningsoperasjon er iverksatt, ifølge den russiske forsvarsministeren Sergej Sjoigu.

Russerne mistet kontakt med flyet 35 kilometer fra den syriske kysten da det skulle returnere til flybasen i Hmeimim.

Departementet hadde sist kontakt med flyet sent mandag kveld. Ifølge ministeren forsvant flyet fra radaren samtidig som fire israelske F-16-fly angrep ukjente mål i den syriske Latakia-provinsen.

Syriske myndigheter har så langt ikke kommentert saken.

Til CNN sier en amerikansk tjenestemann at flyet ble skutt ned ved en feil av syriske regjeringsstyrker. Assads styrker skal ha forsøkt å stanse det israelske angrepet da det maritime patruljeflyet av typen Il-20 ble truffet av luftvernild. Flyet er et firemotors propellfly, ikke ulikt det amerikanske Orion.

Skutt ned av russisklaget luftvernsystem

De amerikanske styrkene i området ble ifølge kanalen klar over hendelsen da syriske styrker sendte ut en nødmelding på en åpen frekvens. USA skal deretter ha fått opplysninger fra et annet land om flytypen og omstendighetene rundt hendelsen. Tjenestemannen vil ikke si hvilket land det er snakk om, men det er sannsynlig at Russland er det eneste landet som har detaljerte opplysninger om hva slags fly som ble skutt ned.

Flyet skal ha blitt skutt ned av et luftvernsystem Russland solgte til Syria for flere år siden, ifølge CNNs kilder.

(©NTB)

paywall
paywall
paywall
paywall