Statsminister Erna Solberg går
...
Statsminister Erna Solberg går fremst i pride-paraden i Stavanger lørdag. Til høyre festivalsjef for «Stavanger på Skeivå» Daniel Bøhn Rayner og leder for Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Ingvild Endestad. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Reagerer på Solberg-deltakelse i homoparade
Del
«Statsministeren hyller en bevegelse som har normoppløsning som et av sine mest sentrale kjennetegn.»

Det skriver Øivind Benestad, leder av Stiftelsen MorFarBarn, i en kronikk i NRK Ytring lørdag, samme dag som statsminister Erna Solberg deltar i en pride-parade i Stavanger i regi av organisasjonen FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

I tillegg til å delta i paraden, skal Solberg også holde hovedapell under arrangementet med navn «Stavanger på skeivå».

«Selvmotsigende»

«Som politiker og statsminister synes det selvmotsigende å løfte fram og hylle en bevegelse som har normoppløsning som et av sine mest sentrale kjennetegn, og samtidig forvente sterke og sunne familier» skriver Benestad i innlegget.

Han går også kraftig ut mot det han anser som arrangør-organisasjonens budskap.

«Budskapet er klart: Grenseløs sex i alle varianter er sunt og spennende. Jeg tror ikke dette er en type frihet norske ungdommer og voksne har godt av å leve etter.»

Dagen har vært i kontakt med MorFarBarn-lederen. Han forteller at han er opptatt og at han derfor ikke har muligheten til å kommentere saken ytterligere.

«Vil få uante konsekvenser»

Innlegget har fått en hel haug med reaksjoner.

«(...)Dette supereksperimentet vil få uante konsekvenser for fremtidens barn og unge(...)», skriver én leser.

«Jeg mener definitivt at vi får et mer stabilt og tryggere samfunn når individet får lov til å elske den hjertet begjærer(...)», skriver en annen.

I midten av august kommenterte Solberg den kommende pride-deltakelsen på denne måten:

– Det er slik at Norge har kommet langt i dette. Men i mange andre land har de ikke kommet så langt. I mange andre land er det fortsatt vanskelig å få lov å være den du er, og elske den du vil elske. Det er en viktig verdi vi skal ta vare på i vårt samfunn. Derfor er jeg glad dere feirer det, og jeg gleder meg til å være sammen med dere, sier statsministeren i en video.

øyvind benestad,pride,homofili,pride-parade,nrk ytring,nrk,morfarbarn,morfarbarn.no,kjønn,identitet,foreldre,barn,stavanger,foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold,fri