KrF: Godt under sperregrensen
...
KrF: Godt under sperregrensen på ny måling. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix
KrF langt under sperregrensen i ny måling
Del
KrF sin stortingsgruppe ville blitt mer enn halvert dersom valgresultatet ble som målingen.

KrF er mindre enn både Venstre og Rødt i en ny meningsmåling utført av Dagbladet. Med 3,3 prosent oppslutning er det et godt stykke opp til sperregrensen på 4 prosent. Tilbakegangen er på 1,5 prosentpoeng bare siden juni. KrF ville fallt under sperregrensen med god margin, og fått tre plasser på tinget, om denne målingen var valgresultatet.

Dagen har skrevet at over hundre personer har meldt seg ut av partiet i kjølvannet av kontroversene i partiet.

Også Venstre, Rødt og MDG er under sperregrensen på målingen. Målingen gir rødgrønt flertall med god margin. Ap, Sp og SV sikrer seg 89 av Stortingets 169 mandater, mens regjeringspartiene Høyre, Frp og Venstre ville fått 75 mandater.

Jubelmåling for Ap

Ap gjør sin beste måling i Dagbladet siden august i fjor og er landets største parti med en oppslutning på 28,5 prosent. Det er en fremgang på 6,3 prosentpoeng siden juni.

– Jeg er glad for fremgangen. Den bekrefter tendensen i andre målinger der den viktigste utviklingen er at Ap-velgere som har satt seg på gjerdet, kommer ned på vår side, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagbladet .

Høyre går tilbake med 3,1 prosentpoeng til en oppslutning på 24,8 prosent.

Mandatfordeling

Oppslutningen til partiene fordeler seg slik (resultatet fra junimålingen i parentes): SV 6 (7,1), Ap 28,5 (22,2), Sp 11,5 (11,4), KrF 3,3 (4,7), Venstre 3,9 (3,9), Høyre 24,8 (27,9), Frp 13 (13,5), Rødt 3,7 (3,8) og MDG 3,2 (2,4).

Målingen er gjennomført av Ipsos MMI og er basert på 943 intervjuer som er gjennomført fra 20.–25. august. Feilmarginen er ikke oppgitt.

paywall
paywall
paywall
paywall
parti-måling-dagbladet,innenriks,nyheter,politikk,Politiske partier,norge,Riksnyheter,krf,partimåling,kristelig folkeparti