DRAGER: Palestinske protestant
...
DRAGER: Palestinske protestanter gjør klar en drage med brennende hale under en demonstrasjon på Gazastripen i april. Nylig ble en mulig brann-ballong funnet i Jerusalem, ifølge israelske medier. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/ Khalil Hamra)
Israelske aviser: Terrorballong funnet i Jerusalem
Del
I flere uker har Hamas sendt drager og ballonger med brennbart materiale over grensen til Israel. Fredag ble en slik ballong funnet i Jerusalem, ifølge israelske medier.

Israelsk politi rykket fredag ut etter meldinger om et mistenkelig funn i en park sør i Jerusalem. Ifølge Jerusalem Post dreide det seg om en bombelignende gjenstand festet til en ballong.

Bombeeksperter ble tilkalt for å undersøke om det var eksposiver festet til ballongen. Området var fredag avsperret og ballongen med den bombelignende gjenstanden er ifølge avisen nå tatt hånd om.

Tror det var terrorballong

– Jeg har en sterk mistanke om at dette er en terrorballong, sier Ofer Ayoubi, styrer i borettslaget Gilo, til den israelske nettavisen Ynet.

Det var i området Gilo at ballongen ble funnet.

Han tror at palestinere på Vestbredden står bak handlingen, inspirert av Hamas.

Hamas har i flere uker sendt lekedrager og ballonger festet med brennbart materiale over grensen til Israel. Dette har ført til store skader og rundt 10.000 mål med israelske jorder er nedbrent.

I en pressemelding ber israelsk politi innbyggere om å ta kontakt umiddelbart dersom de skulle komme over en ballong eller drage. De oppfordrer også publikum til å holde seg minst 50 meter unna slike gjenstander for å være sikre på å unngå å bli skadet.

paywall
paywall