Ungarns statsminister Viktor O
...
Ungarns statsminister Viktor Orbán møtte sin israelske kollega Benjamin Netanyahu torsdag. Foto: Debbie Hill/Pool Photo via AP/NTB scanpix
Opposisjonsleder mener Orbans Israel-besøk er en skam
Del
Lederen for et av de største opposisjonspartiene i Israel mener at besøket fra Ungarns statsminister Viktor Orbán er «en skam».

– Israel ble etablert for at jøder kunne stå fram, og ikke frykte eller underkaste seg antisemitter, sier Yesh Atid-lederen Yair Lapid.

Lapid er svært kritisk til at Netanyahu ikke har fordømt uttalelsene fra den ungarske statsministeren, som anklages for å ha nørt opp under antisemittiske holdninger i Ungarn.

Den ungarske regjeringen har blant annet ført en kampanje mot den ungarsk-amerikanske milliardæren George Soros – en filantrop med jødisk opphav.

– Det er en skam at Netanyahu bøyer seg for en østeuropeisk leder som bruker tiden sin på å undergrave sitt lands demokrati, sier Lapid.

Netanyahu har på sin side omtalt Orban som «en sann Israel-venn». Den ungarske lederen befinner seg torsdag i Israel der han holder samtaler med Netanyahu.

Han har også avfeid anklagene om antisemittisme.

– I Ungarn har vi nulltoleranse for antisemittiske holdninger. Alle jødiske ungarere er under beskyttelse av myndighetene, sier Orban.

paywall
paywall
paywall
israel-orban-besøk,utenriks,nyheter,politikk,midtøsten,Israel - Palestina,europa,ungarn,israel,victor orban,antisemittisme,yesh atid,yair lapid,benjamin netanyahu,george soros