Bildet viser fredagens demonst
...
Bildet viser fredagens demonstrasjoner på Gazagrensen. Foto: AP / NTB scanpix
Israel besvarer rakettangrep fra Gaza
Del
Den israelske hæren har angrepet flere mål på Gazastripen som svar på at over 30 raketter og granater ble skutt mot Israel natt til lørdag.

Den israelske hæren (IDF) opplyser at den slo til mot to Hamas-tunneler, samt en treningsleir og andre militærmål som blant annet skal ha blitt brukt til å skyte opp drager og ballonger. Disse sendes inn over grensen til Israel og setter områder i brann.

De israelske fly- og droneangrepene natt til lørdag kom som svar på at 31 raketter og rakettdrevne granater ble skutt mot Israel. Seks av dem ble stanset av det israelske forsvarssystemet Iron Dome, mens de øvrige falt ned på bakken i Israel, skriver Haaretz .

Det foreligger ingen meldinger om drepte eller sårede på noen av sidene som følge av nattens angrep.

Hamas opplyser at de sendte raketter for å avskrekke Israel fra ytterligere handlinger. Mesteparten av rakettene fra Gazastripen ble skutt opp av små grupper og var «umiddelbart svar» med hensikt «å levere budskapet», sier Hamas-talsmann Fawzi Barhoum.

To drept

De siste ukene har Israel advart Hamas om at landet ikke har noen interesse av å innlede en ny, stor konflikt av den typen som tidligere har ført til tre kriger. Men Israel gjør det samtidig klart at det ikke blir godtatt at militante palestinere på Gazastripen fortsetter sine forsøk med å bryte gjennom grensen og å sette israelske områder i brann.

Fredag demonstrerte tusener av palestinere på Gazastripen, nær grensen til Israel. En 15 år gammel gutt som forsøkte å klatre over gjerdet ble skutt og drept, ifølge helsedepartementet på Gazastripen, som tilhører Hamas.

Senere fredag opplyste den israelske hæren at en soldat ble såret av en granat. Helsemyndighetene på Gazastripen opplyser at en 20 år gammel mann døde lørdag av skader han pådro seg under fredagens demonstrasjoner.

utenriks,nyheter,Krig og konflikter,midtøsten,gaza,det israelske forsvaret,idf,den israelske hæren,haaretz,fawzi barhoum,hamas,palestinerne,iron dome