LOVSANG: Gymnastikk, lovsang o
...
LOVSANG: Gymnastikk, lovsang og forkynnelse er noen av ingrediensene på ungdomsbibeltimene. Foto: Johanna Hundvin Almelid
1.000 barn og unge på generalforsamling
Del
– Det er lettere å være kristen når det er så mange andre som tror på det samme.

Det sier Stein David Laksaa (16) fra Narvik. Han er en av rundt 1.000 barn og unge som deltar på Norsk Luthersk Misjonssambands generalforsamling denne uken.

Gymnastikk og forkynnelse

Vi møter ham i forkant av ungdomsbibeltimen sammen med Elisabeth Hurthi (14) fra Luster i Sogn og Fjordane. Hun har vært på generalforsamling så lenge hun kan huske. Han har vært deltaker en gang tidligere, for seks år siden.

De har registrert seg i teltet ved siden og har på seg grønn t-skjorte som indikerer at de er i alderen 13+. Rundt 200 deltar på ungdomsbibeltimene som inneholder litt gymnastikk, lovsang og forkynnelse.

BIBELTIME: Stein David Laksaa (16) og Elisabeth Hurthi (14) har møtt fram til bibeltime sammen med rundt 200 andre. Foto: Johanna Hundvin Almelid
 

Ellevill dans

Da Dagen var til stede fikk Lars Åge Barreth Stavran ungdommene med seg i en ellevill dans (se video under). De første stolrekkene er tomme, som seg hør og bør. Midt i teltet står en av ungdomslederne og passer på at tenåringene ikke setter seg bakerst i teltet.

– Hit, men ikke lenger, sier hun.

Både Elisabeth og Stein David trives godt med aktivitetene og forkynnelsen på generalforsamlingen. Her treffer de gamle venner og blir kjent med nye.

– Det er koselig å møte andre med samme tro og som er interessert i det samme.

Han forteller at det er få kristne hjemme i Narvik der han kommer fra og at det betyr mye for ham som kristen å være sammen med andre som deler troen.

– Det forsterker den troen man har, sier han.

Se video av dansen her:

Lærer mye nytt

I Luster, der Elisabeth kommer fra, er det et kristent ungdomsmiljø som treffes annenhver fredag.

– Det fine med å være her er at du lærer mye nytt. Du tenker mye over hva du tror på.

– Hva er det kjekkeste ved generalforsamlingen da?

– Å bli kjent med nye og delta på aktivitetene, kommer det kjapt fra Elisabeth.

Også Stein David trekker fram aktivitetene som høydepunktet.

– Å møte andre som også liker paintball. Det er første gang for min del, sier han

Se video:

paywall
paywall
paywall
paywall
paywall