KOR: Ole Børud synger for Team
...
KOR: Ole Børud synger for Team Åge på Korslaget på TV2 i 2010. Foto: Erlends Aas, NTB scanpix
Ole Børud med i Stjernekamp
Del
– Jeg skulle ønske jeg kunne danse som Lisa, sier onkelen Ole Børud (41). Nå er det hans tur til å være med i Stjernekamp på NRK.

Onsdag ble høstens deltakere i tv-konkurransen Stjernekamp kjent. Blant årets deltakere er Ole Børud, kjent fra Børudgjengen og senere Arnold B Family. Som voksen har han vært medlem av metal-bandene Schaliach og Extol.

Ole Børud har dessuten bidratt i en rekke tv-programmer i NRK, blant annet i Beat for beat. Nå er han klar for Stjernekamp.

– Jeg har alltid likt å eksperimentere med ulike sjangre. Det er også hovedgrunnen til at jeg takket ja til å bli med i Stjernekamp, sier Børud.

Klar for joik

41-åringen er en etablert mann med kone og to gutter på 2 og 5 år. Selv om han har vært vokalist i tv-programmet «Skal vi danse» og sunget populærlåter i «Beat for beat», er det metal-sjangeren som har stått ham nærmest. I fjor ga Børud ut plate med et nytt band, kalt Fleshkillers.

De skal blant annet opptre under Skjærgårds Music and Mission festival på Risøya i sommer.

– Når det gjelder Stjernekamp gleder jeg meg til alle de ulike sjangrene.  Opera blir spennende. Hip hop kan også bli gøy. Joik kan bli morsomt. Jeg er klar for joik, sier Børud muntert.

– I fjor fulgte du Lisa Børud i Stjernekamp. Har du lært noe av henne?

– Jeg skulle ønske jeg hadde lært noen av de dansetrinnene hennes, sier Børud.

Han forteller at de har snakket sammen, og at de kommer til å snakke mer.

– Hun har sagt til meg at jeg må være meg selv. Det er et godt råd, sier onkelen.

Deltakerne

I fjor vant til slutt Adam Douglas i finale mot Didrik Solli-Tangen. I år skal følgende artister kjempe om tittelen som «årets entertainer»:

Heine Totland, Arredondo, Holsten, Marie Hætta Isaksen, Ole Børud, Brandstorp, Pavelich, Gurah, Louise Asbjørnsen og Dag Ingebrigtsen.

Her annonserer Ole Børud at han skal delta i årets versjon av Stjernekamp på NRK:

It’s out! Jeg er så heldig å få være med på Stjernekamp 2018! Og det sammen med en super gjeng! #stjernekamp2018 #blirstas #sangogmusikk

Posted by Ole Børud on Wednesday, June 6, 2018
ole børud,lisa børud,nrk,stjernekamp,musikk,sang,konkurranse,skjærgårds music & mission festival,adam douglas