Syrias utenriksminister Walid
...
Syrias utenriksminister Walid al-Moallem nekter for at iranske kampstyrker kjemper i landet. Foto: AP / NTB scanpix
Syria nekter for at iranske styrker kjemper i landet
Del
Iran har ikke kampstyrker eller militærbaser i Syria, men bistår regjeringsstyrkene med militære rådgivere, sier utenriksminister Walid al-Moallem.

Israel har gjentatte ganger bombet det de hevder er iranske militærbaser og stilliner i Syria de siste månedene.

Et ukjent antall iranske soldater er drept i angrepene, og mange iranere er også drept i kamp mot opprørere i Syria, blant dem flere offiserer.

Iran har lenge nektet for at landet har kampstyrker i Syria, med vedgår at de bistår Assad-regimet med militære rådgivere.

Iran-støttede grupper

Tusenvis av Iran-støttede grupper fra Libanon, Irak, Pakistan og Afghanistan har også spilt en sentral rolle i den syriske regjeringshærens kamp for å gjenvinne terreng, blant annet i Aleppo, i Deir al-Zor-provinsen og i deler av de to vestlige provinsene Hama og Idlib.

– Det er iranske rådgivere i Syria, og noen av dem ble martyrer mens de samarbeidet med den syriske hæren. Deres nærvær er del av en avtale og det er koordinert med våre væpnede styrker hvor de skal være, sier Moallem.

Israel lyver

– Det fins ingen permanente militærbaser for Iran, og Israels påstander om det motsatte er løgn, sier den syriske utenriksministeren.

– Da konspirasjonen mot Syria begynte i 2011, kom våre iranske våpenbrødre for å hjelpe oss med å bekjempe terrorisme, fortsetter Moallem. Han takker nabolandet for støtten.

– Så lenge det fins terrorisme, kommer Syria som suveren stat til å samarbeide med dem de vil for å bekjempe det, sier han.

paywall
paywall
utenriks,nyheter,Krig og konflikter,krig,midtøsten,syria,iran,israel,Walid al-Moallem,bashar al-assad,libanon,irak,pakistan,afghanistan,aleppo