USAs president Donald Trump og
...
USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un på en TV-skjerm i Sør-Korea. Foto: AP / NTB scanpix.
Trump avlyser toppmøte med Kim
Del
I et brev til Nord-Koreas leder Kim Jong-un skriver USAs president Donald Trump at toppmøtet i Singapore 12. juni ikke vil finne sted.

– Vi setter veldig stor pris på din tid, tålmodighet og din innsats med hensyn til våre nylige forhandlinger og diskusjoner med tanke på et toppmøte som har vært lenge etterlengtet av begge parter, og som skulle finne sted 12. juni i Singapore, skriver Trump i et brev som blant annet er gjengitt av ABC News.

Videre skriver han at USA ble informert om at møtet ville skje etter invitasjon Nord-Korea, men at «for oss er det totalt irrelevant».

– Jeg så veldig fram til å være med deg. Dessverre, basert på det voldsomme sinnet og den åpne fiendtligheten som ble vist i din nyligste uttalelse, finner jeg det upassende slik ting er nå å ha dette møtet, skriver Trump i brevet.

– Derfor ber jeg deg vennligst la dette brevet representere at toppmøtet i Singapore, til gode for begge parter, men til skade for verden, ikke vil finne sted, skriver han videre.

Avslutningsvis minner Trump om at USA har kraftigere atomvåpen enn Nord-Korea.

– Du snakker om din kjernefysiske kapasitet, men vår er så massiv og mektig at jeg ber til Gud om at den aldri vil måtte bli brukt, skriver Trump.

Den amerikanske presidenten legger imidlertid til at han fortsatt har håp om å møte Kim.

– Jeg følte at vi var i ferd med å bygge opp en fantastisk dialog, og til syvende og sist er det bare dialog som betyr noe. En dag, ser jeg veldig fram til å møte deg. I mellomtiden takker jeg deg for å ha løslatt gislene, som nå er hjemme med familiene sine. En vakker gest, som vi setter stor pris på, skriver Trump.

paywall
utenriks,nyheter,politikk,usa,nord-korea,sør-korea,donald trump,kim jong-un,singapore