BRENNER DEKK: Demonstranter på
...
BRENNER DEKK: Demonstranter på Gazastripen brenner dekk og roper slagord mot Israel. Foto: Khalil Hamra, AP Photo / NTB scanpix
Hamas: Titalls drept av israelske soldater
Del
Ifølge helsemyndighetene til Hamas er minst 52 palestinere drept under dagens voldelige sammenstøt langs grensen mellom Gaza og Israel.

Blant de drepte er en 14 år gammel gutt. Over 500 andre demonstranter skal være såret, mange av dem etter å ha blitt truffet av skarpe skudd, opplyser helsemyndighetene.

Hamas har siden slutten av mars gjennomført ukentlige demonstrasjoner mot «israelsk okkupasjon» og USAs beslutning om å flytte sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem. Dødstallet mandag er det høyeste i løpet av én dag så langt. 

Sprengladning

Israel sier at tre av demonstrantene ble skutt da de plasserte en sprengladning langs grensegjerdet mellom Israel og Gazastripen, nær Rafah.

I to andre tilfeller skjøt soldater tilbake mot væpnede menn som åpnet ild mot dem, melder The Times of Israel.

Den israelske hæren opplyser at rundt 50.000 gaza-innbyggere deltok i dagens demonstrasjoner, som fant sted på 12 ulike steder langs grensen. I tillegg demonstrerte flere tusen fredelig lenger unna grensegjerdet.

– Massakre

Ifølge palestinske kilder var mange av de drepte og skadde ubevæpnet og utenfor sikkerhetssonen som Israel har opprettet.

Palestinske myndigheter ber verdenssamfunnet sette en stopper for Israels voldsbruk.

– Det trengs en øyeblikkelig internasjonal intervensjon for å få en slutt på den forferdelige massakren de israelske okkupasjonsstyrkene begår mot vårt heroiske folk på Gazastripen, sier regjeringstalsmannen Yusuf al-Mahmoud.

hamas,gaza,israel,palestinere,tel aviv,ambassadeflytting,jerusalem,usa,rafah,yusuf al-mahmoud