Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Illustrasjonsfoto: Fotolia.com
Innvandringskritisk nordmann nektet innreise til London
Del
Tore Rasmussen er en lederskikkelse i en innvandringskritisk gruppe. I helgen ble han nektet innreise til Storbritannia, som mener han utgjør en trussel. 

Rasmussen har bodd i London siden desember, men fredag kveld ble han stanset i passkontrollen på vei tilbake etter en reise til Østerrike, skriver Aftenposten .

I begrunnelsen heter det at Rasmussens atferd representerer en «alvorlig trussel mot en av de grunnleggende interessene i samfunnet, mer bestemt å motvirke ekstremisme og beskytte våre felles verdier».

37-åringen tror vedtaket har sammenheng med at han for noen uker siden ledet en konferanse i regi av Generasjon Identitet, en bevegelse som har vunnet oppslutning blant unge høyreradikale i Mellom-Europa.

– Det eneste jeg vil er å ha en fri og åpen debatt om masseinnvandring og multikulturalismens skyggesider, hevder han.

Rasmussen varsler at han kommer til å anke avgjørelsen.

– Jeg mener det er en farlig utvikling når myndighetene begrenser ytringsfriheten i en slik grad at de nekter innreise fordi de ikke liker hva de mener. Jeg har ikke brutt noen lover, jeg har ikke sagt noe ufint eller sjikanert noen.

Det britiske innenriksdepartementet bekrefter hendelsen overfor Aftenposten. De siste månedene har flere høyreradikale aktivister fått tilsvarende forbud.

NTB

paywall
gb-nektet-innreise,innenriks,nyheter,politikk,innvandring,europa,storbritannia,norge,tore rasmussen,innvandringskritisk,innvandrere,aftenposten,østerrike,generasjon identitet,ytringsfrihet