Politiet i Berlin etterforsker
...
Politiet i Berlin etterforsker blant annet en hendelse der en kvinne dro ei tolv år gammel jente i året og prøvde å rive av henne hijaben. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB scanpix
Minst 950 angrep på muslimer i Tyskland i fjor
Del
Det ble registrert minst 950 angrep på muslimer og mot moskeer og andre islamske institusjoner i Tyskland i fjor, viser en oversikt fra tyske myndigheter. 

Minst 33 personer kom til skade i disse angrepene, viser oversikten fra innenriksdepartementet som tyske medier omtalte lørdag.

Nesten alle angrepene ble utført av personer med tilknytning til høyreekstreme grupper.

60 av hendelsene var angrep eller hærverk rettet mot moskeer og andre islamske institusjoner, som for eksempel griseblod som har blitt smurt ut over bygningsfasader.

Andre eksempler er hatefulle slagord og ytringer mot muslimer, nazisymboler som er tagget på moskeer, forsøk på å tenne på hus der det bor muslimer, trusselbrev og fysiske angrep mot muslimske kvinner som har på seg hijab. I tillegg kommer flere voldsangrep på muslimer.

Aiman Mazyek, leder i sentralrådet for muslimer i Tyskland, sier til avisen Neue Osnabrücker Zeitung at han er sikker på at det har vært mange flere angrep enn det myndighetene har registrert.

Tyske myndigheter begynte først i 2017 å registrere angrep mot muslimer, derfor finnes det ikke sammenlignbare tall fra tidligere år.

 

tyskl-muslimer-angrep,utenriks,nyheter,politikk,europa,tyskland,muslimer,hatkriminalitet,hatkrim,islam,aiman mazyek,moskeer,vold,kriminalitet