I forrige uke ble en person tr
...
I forrige uke ble en person truffet av flere skudd på Holmlia i Oslo, den siste av flere alvorlige voldshendelser i området det siste halvåret. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Holmlia-beboere slår ring om nabolaget sitt
Del
Beboere på Holmlia i Oslo samler seg til en antivoldsmarkering fredag kveld. – Vi har fått nok, sier initiativtaker Johan Hake.

Sammen med to andre privatpersoner står han bak arrangementet på Holmlia torg. Det er både et oppgjør med volden og gjengkriminaliteten i området, men også oppfatningen av Holmlia som et dårlig sted å bo, forklarer han.

– Vi vil egentlig ikke oppnå annet enn å si til de som vil lytte og til oss selv at nok er nok. Vi godtar ikke beskrivelsen av Holmlia utenfra. Vi godtar ikke at folk skyter på hverandre på åpen gate. Vi må finne en vei ut av uføret, sammen med politikerne og politiet, sier Hake til NTB.

Han vil rette oppmerksomhet mot alt det positive som skjer i området, frivillig innsats i idrettslag og andre aktiviteter.

 

Sammen for Holmlia

Sammen for Holmlia - i kveld kl.18 på Holmlia senter!

Posted by We Love Holmlia on 16. februar 2018

Johan Hake forklarer at lokale krefter har mobilisert for å «løfte» Holmlia etter NRK-reporter Anders Magnus' reportasje om gjengkriminalitet i Oslo øst i fjor vår. Samtidig har det vært flere alvorlige voldsepisoder i området det siste halvåret. Onsdag i forrige uke ble en mann truffet av flere skudd.

– Det skjer rett utenfor i vår egen gate. Vi må snakke med våre barn om hva de skal gjøre hvis de hører skyting. Det er uakseptabelt, sier Hake.

Tirsdag ble det holdt folkemøte, hvor både polititopper og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) var til stede. Hake syns det er synd at et krast ordskifte mellom justisminister Sylvi Listhaug (Frp) og «enkelte tilstedeværende» fikk mye oppmerksomhet, for han mener møtet ellers var godt. Politiets innsats mot gjengene og lokalt fritidstilbud var blant temaene som var tatt opp.

Hake mener fredagens markering er viktig «indremedisin». Det siste året har folk som ikke har hatt noe med hverandre å gjøre, begynt å snakke sammen, og det er kontakt mellom kirke og moskeer, forteller han.

– Underverk skjer når vi begynner å snakke sammen, sier initiativtakeren.

 

holmlia-markering,innenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,norge,oslo,holmlia,kriminalitet,naboer