Palestinske helsearbeidere før
...
Palestinske helsearbeidere fører bort en 24 år gammel palestiner som ble skutt av israelske politifolk da han angrep en veisperring utenfor Ramallah på den okkuperte Vestbredden fredag. Foto: AP / NTB scanpix
Fire palestinere drept i sammenstøt med israelske styrker
Del
To palestinere er drept og over 80 er såret etter sammenstøt med israelske soldater på grensa til Gazastripen. To palestinere er drept på Vestbredden.  

Hundrevis av demonstranter på Gazastripen satte fredag fyr på bildekk og kastet steiner mot de israelske soldatene som bemanner grensa, og soldatene skjøt skarpe skudd tilbake.

32 år gamle Yasser Sokhar og 29 år gamle Ibrahim Abu Thurayeh ble skutt i hodet og drept av soldatene, opplyser en talsmann for helsedepartementet på Gazastripen, Ashraf al-Kidra.

Thurayeh var funksjonshemmet og hadde mistet begge beina sine tidligere.

Mange såret

82 andre ble såret i fredagens sammenstøt langs Gaza-grensen, og tilstanden til minst fem av dem er kritisk.

I utkanten av Ramallah på Vestbredden ble en 24 år gammel palestiner skutt og drept fredag, etter å ha angrepet en israelsk politimann ved en veisperring.

USA har lenge vært den største bidragsyteren til palestinerne, men president Donald Trump truer nå med å kutte bistanden. Her blir en palestinsk ungdom tatt til fange av israelske soldater på den okkuperte Vestbredden. Foto: AP / NTB scanpix
 

Selvmordsbelte

Mannen, som kom fra Hebron, var iført det som så ut til å være et selvmordsbelte og ble truffet av tre skudd. Han døde kort tid etter. Den israelske politimannen fikk bare lettere skader.

Bilder viser angriperen omgitt av helsearbeidere og det er derfor uklart om det angivelige selvmordsbeltet var ekte.

Noen timer senere ble ytterligere en palestiner skutt og drept av israelske styrker på Vestbredden. Ifølge helsedepartementet i Ramallah ble 24 år gamle Bassel Ibrahim drept i Anata rett nord for Jerusalem.

Det var sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske styrker flere steder på Vestbredden fredag.