KrFs kommunalpolitiske talsper
...
KrFs kommunalpolitiske talsperson Torhild Bransdal mener eiendomsskatten er et viktig instrument for kommunene, og at inntektene sikrer bosetting og tjenestetilbud. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KrF vil hente 1.500 flere kvoteflyktninger enn regjeringen foreslår
Del
Kristelig Folkeparti vil at Norge skal ta imot 2.620 FN-flyktninger neste år, 1.500 flere enn det regjeringen foreslo i statsbudsjettet.

– Det sitter nå utrolig mange på mottak i utlandet som venter på å få fortsette livene sine, og vi har kapasitet i kommunene til å ta imot og integrere dem. Så det blir en vinn-vinn-situasjon, sier KrFs innvandringspolitiske talsperson Torhild Bransdal til VG om forslaget.

KrFU synes imidlertid at det er altfor lavt, og mener Norge burde ta imot minst 5.000 FN-flyktninger neste år. Det er i tråd med kravet fra en rekke humanitære organisasjonen tidligere i høst.

Bransdal antyder at antallet KrF har foreslått er mer realistisk.

Partiene på Stortinget ble i 2015 enige om å ta imot 8.000 kvoteflyktninger til og med i år. Ifølge en oversikt NTB har fått fra Justisdepartementet, kom det 1.620 kvoteflyktninger i 2014, 2.620 i 2015 og 3.120 hvert av de to påfølgende årene.