Illustrasjonsfoto: Gorm Kalles
...
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Politimann dømt for å ha misbrukt stillingen sin
Del
En polititjenestemann i 40-årene er i lagmannsretten dømt til ni måneders fengsel for å ha misbrukt sin stilling for å oppnå seksuell omgang med to kvinner. 

Gulating lagmannsrett har dømt mannen for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av sin stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, skriver Stavanger Aftenblad .

Politimannen fikk kontakt med de to kvinnene i forbindelse med sitt arbeid – den ene kvinnen da hun skulle anmelde et tyveri. Mannen tilbød seg å gi henne massasje, og sendte henne en rekke tekstmeldinger der han spurte om massasje og foto av kvinnen. Mannen er dømt til å betale kvinnen 50.000 kroner i erstatning.

Den andre kvinnen kom i kontakt med politimannen i forbindelse med en leteaksjon etter mannen hennes. Da mannen hennes døde, fikk kvinnen en tekstmelding av politimannen der han ba om et møte. Andre gang de møttes hadde de sex. Kvinnen mener hun ikke følte seg presset, men retten mener derimot at han misbrukte sin stilling ved at kvinnen var i en sårbar situasjon.

Mannen, som var suspendert fra sin stilling som politibetjent, er dømt til tap av sin stilling. Han er også fradømt retten til å inneha stillinger i politiet på ubestemt tid.

Dommen fra lagmannsretten er enstemmig. Mannen erkjente ikke straffskyld.