UTE: – Det er en helt annen me
...
UTE: – Det er en helt annen menighet enn jeg har til vanlig, sier prest Lars Petter Eide, som ønsket soldater med våpen velkommen til gudstjeneste i nysnø i Bergen. Foto: Tore Ellingsen
Stoppet øvelsen for å ha gudstjeneste
Del
Heimevernet la inn en stridspause for å feire gudstjeneste. – Jeg vil si at sløret mellom liv og død er tynnere her enn i hverdagen ellers, sier feltpresten.

Heimevernsøvelsen Bjørgvin tok en pause søndag formiddag. Da ringte kirkeklokkene på Apeltun i Bergen og i Ulven leir i Os kommune.

– Det er veldig kjekt å ha feltgudstjeneste. Det er en helt annen menighet enn jeg har til vanlig, sier feltprest og major Lars Petter Eide , som til vanlig i prest i Slettebakken menighet i Bergen.

– Jeg vil si at sløret mellom liv og død er tynnere her enn i hverdagen ellers. Man bærer våpen. Man er her fordi det er viktig og man er motivert for å være der. I ytterste konsekvens trenes det på å ta liv.

– Og hvordan er det når klokkeren har tohåndsvåpen hengene over brystet når han kaller inn til gudstjeneste?

– Man skal aldri gå fra våpenet sitt. Men vanligvis bruker vi å si at vi legger det ned ved siden av oss under gudstjenesten. Men jeg spurte ham om å være klokker og er glad for at han gjorde det.

PREST: Feltprest og major Lars Petter Eide ledet gudstjenestene for soldatene. Foto: Tore Ellingsen
 

Nattverd

Eide hadde en preken om påskebudskapet og forrettet også nattverd. Etter gudstjenesten ble det servert vafler og kaffe for alle soldatene.

LES OGSÅ: Kongen på Gardens gudstjeneste

Om lag 650 lokale heimevernssoldater deltar på øvelse Bjørgvin i bergensregionen. Soldatene kommer i hovedsak fra distriktets innsatsstyrke Bjørn West, men også fire av distriktets områder er med. Et område tilsvarer det man på folkemunne kjenner som et kompani. De aktuelle områdene er fra Fana og Bergens syd, samt stabsområde og sambandsområde.

NATTVERD: Soldatene mottok nattverd under gudstjenesten. Foto: Tore Ellingsen

KLOKKER: Soldat Kim Anders Johannessen fra Fana HV-område ringte inn i gudstjeneste på Apeltun sør i Bergen. Foto: Tore Ellingsen
 

apeltun,bergen,feltgudstjeneste,feltprest,heimevernet,kim anders johannessen,lars petter eide,prest,slettebakken menighet,soldat,ulven leir,slettebakken,slettebakken kirke,forsvaret,militæret,militær,soldater