Merete Hodne i Gulating lagman
...
Merete Hodne i Gulating lagmannsrett i forbindelse med at hun nektet Malika Bayan frisørtime. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Frisør kalte Torkelsen "pedo" på Facebook
Del
Frisøren Merete Hodne, som stevnet revyartistene i Løgnaslaget og tapte, kalte Per Inge Torkelsen for "pedo" på sin Facebook-profil før hun stengte den.

Hodne gikk til sak mot revygruppen Løgnaslaget fordi de i en sketsj om henne brukte uttrykket "nazi-frisør". Hun ønsket at de skulle stoppe bruken av ordet.

LES: Frisør Hodne tapte i retten mot Løgnaslaget 

Fredag kom tingrettens dom, som slo fast at Hodne tapte, og samme kveld skrev hun følgende melding på sin Facebook-profil: "Pedo Per Inge Torkelsen er nok fornøyd i kveld!".

Statusoppdateringen lå ifølge Jærbladet ute en times tid før Hodne stengte profilen.

– Jeg stengte profilen for å skjerme meg selv, sier Hodne til avisen.

Per Inge Torkelsen tar betegnelsen "pedo" med ro.

– Det gjør meg ingenting. La meg si det sånn: Jeg er ikke pedofil og har heller ikke hatt tendenser til dette, så jeg forstår ikke helt hvorfor hun skriver det, sier han til NRK .

LES OGSÅ: Revygruppe møtte i retten med fangeluer for å forsvare frisør-sketsj

Han tror ikke at de kommer til å gå videre med saken, men utelukker ikke at det kan bli brukt i deres argumentasjon i en eventuell erstatningssak, noe Hodne tidligere har varslet.

Hodne selv sier til NRK at statusoppdateringen hennes ikke hadde noe med pedofili å gjøre. Ifølge henne betyr pedo barnslig.

Bryne-frisøren ble i lagmannsretten tidligere i år dømt til å betale en bot på 8.000 kroner for brudd på diskrimineringslovgivningen etter at hun nektet hijabkledde Malika Bayan adgang til frisørsalongen sin på Bryne. Saken er anket til Høyesterett . Hodne har tidligere vært aktiv i Pegida og Stopp islamiseringen av Norge.

LES MER: Malika Bayan legger vekk hijaben