Tysklands tidligere utenriksmi
...
Tysklands tidligere utenriksminister og presidentkandidat Frank-Walter Steinmeier (t.h.) sammen med statsminister Angela Merkel under en messe i St. Hedwigs-katedralen i Berlin søndag.   Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB scanpix
Steinmeier storfavoritt til å bli Tysklands president
Del
Sosialdemokraten Frank-Walter Steinmeier er nærmest sikret stillingen som Tysklands nye president, selv om han har flere motkandidater i søndagens valg.

Presidenten velges av en særskilt føderal forsamling med 1.260 medlemmer, som søndag samlet seg i Berlin .

Steinmeier har ikke bare støtte fra sine egne partifeller, men også fra konservative representanter, som ikke selv har greid å finne en populær og samlende kandidat.

Den tidligere utenriksministeren har markert seg som en kritiker av populisme og ikke minst USAs nye president Donald Trump , som han tidligere har kalt en "hatpredikant".

LES: May og Merkel kraftig uenige med boikottbyene Trondheim og Tromsø

I en rekke meningsmålinger har han figurert som Tysklands mest populære politiker. Han anses som en tillitvekkende mann, som også har fungert som et moralsk forbilde ute i verden.

Hans eget parti, SPD , håper at valget av Steinmeier vil bidra til å øke oppslutningen om partiet fram mot valget på ny nasjonalforsamling i september.

Steinmeier kommer fra stillingen som utenriksminister i koalisjonsregjeringen, som er et samarbeid mellom kristeligdemokratene til statsminister Angela Merkel og sosialdemokratiske SPD.

LES OGSÅ: Merkel vil ha burka- og nikab-forbud

Han vil erstatte Joachim Gauck (77), en tidligere pastor fra Øst-Tyskland. Den nye presidenten tiltrer 19. mars.