Politi og brannmannskaper unde
...
Politi og brannmannskaper undersøker lastebilen som mandag kveld pløyde inn i en folkemengde på et julemarked i Berlin. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB scanpix
Politikilder: – Gjerningsmannen i Berlin er ikke tatt
Del
Politiet tviler på om de har pågrepet riktig gjerningsmann etter angrepet mot et julemarkedet i Berlin, bekrefter byens politisjef.

Si din mening - bruk kommentarfeltet nederst på siden

------

Politisjef Klaus Kandt opplyser tirsdag ettermiddag at de ikke er sikre på om pakistaneren som ble pågrepet mandag kveld, faktisk var føreren av lastebilen som kjørte inn i et julemarked.

Politikilder sa kort tid tidligere til avisa Die Welt at gjerningsmannen som kjørte en lastebil inn i julemarkedet på Breitscheidsplatz Berlin, er på frifot.

Den tyske avisa erfarer fra høytstående hold at Berlin-politiet mener mannen som ble pågrepet i nærheten av åstedet mandag, ikke er gjerningsmannen.

– Vi har feil mann. Og dermed en ny situasjon. For den egentlige gjerningsmannen er bevæpnet, fortsatt på frifot og kan gjøre ny skade, sies det i politiet.

Sikkerhetsstyrkene i Berlin er informert om den nye situasjonen slik at beredskapen kan opprettholdes.

Mannen som ble arrestert ved Seierssøylen i Tierpark kort etter angrepet, nekter i avhør for å ha noen som helst befatning med angrepet.

– Den foreløpig pågrepne nekter for gjerningen. Derfor er vi spesielt på vakt. Vær så snill å være på vakt, sier politiet på Twitter.

Innenriksminister Thomas de Maizière sier at det ikke lenger er noen tvil om at det dreier seg om et angrep.

Les også: