I SIKKERHET? Du kan søke opp h
...
I SIKKERHET? Du kan søke opp hendelsen for å sjekke hvem av dine venner som befinner seg i området. Facebook omtaler hendelsen som «Voldshendelsen i Berlin».Foto: Skjermdump fra Facebook.
Facebook aktiverte Berlin-sikkerhetssjekk
Del
Facebook har aktivert sin sikkerhetssjekk, så folk som er i eller nær Berlin kan fortelle venner og familie at de er i god behold.

Natt til tirsdag var det meldt om 12 døde og nesten 50 skadede etter at en lastebil kjørte gjennom en folkemengde på et julemarked i Berlin mandag kveld, ifølge tysk politi.

Funksjonen på Facebook er laget for at brukere av det sosiale mediet skal kunne melde fra ved blant annet naturkatastrofer og terrorangrep.

Om en katastrofesituasjon oppstår, vil Facebook sende ut et varsel til dem som kan befinne seg i området. Dette er basert blant annet på hvilket sted du har oppgitt som hjemsted og hvor du sist la ut en statusoppdatering.

Det er også mulig å søke opp hendelsen for å sjekke hvem av dine venner som befinner seg i området. Facebook omtaler hendelsen som «Voldshendelsen i Berlin» .

Facebook har tidligere aktivert sikkerhetssjekken under eksempelvis angrepene i Nice og mot flyplassen i Istanbul, samt skytingen i München.

 

tyskland-facebook-sikkerhet,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,europa,tyskland