Sikkerheten til klima- og milj
...
Sikkerheten til klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) stanser et planlagt møte med ulvemotstandere onsdag. Ministeren trekker seg også fra en planlagt debatt. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Norsk støtte til bevaring av Indonesias torvmyrer
Del
Med økonomisk støtte fra Norge innfører Indonesia forbud mot å ødelegge torvmyrer. Ødelagte torvmyrer er en av Indonesias største kilder til klimagassutslipp.

– Dersom det håndheves effektivt, vil dette forbudet som beskytter Indonesias torvmyrer, ha stor betydning for klimaet. Dette er en av de største og mest konkrete klimaforpliktelsene noe land har tatt på seg siden klimatoppmøtet i Paris i fjor. Det kan være et viktig gjennombrudd for implementeringen av Parisavtalen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).

Indonesia planlegger å gjenopprette store arealer med torvmyrer som over årene blant annet har blitt drenert for å produsere palmeolje. For å støtte arbeidet inngår Norge en avtale med det asiatiske landet, via Verdensbanken, på 235 millioner norske kroner.

Når planen for hvordan forbudet skal håndheves og overvåkes er klar, kommer Norge til å utbetale et tilsvarende beløp for å fortsette arbeidet med å gjenopprette og beskytte torvmyrene.

 

indonesia-norge-torvmyr,innenriks,nyheter,Natur og miljø,forurensning,asia,indonesia,norge,Riksnyheter,klima,torvmyr,Vidar Helgesen