KrF-leder Knut Arild Hareide p
...
KrF-leder Knut Arild Hareide på Stortinget lørdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Hareide: – Enigheten kom ikke et sekund for tidlig
Del
Venstre og KrF har fått mye gjennomslag i statsbudsjettet, forteller KrF-leder Knut Arild Hareide.

De borgerlige partiene ble lørdag ettermiddag enige om statsbudsjettet for 2017 .

– Det kom ikke et sekund for tidlig, sa Hareide på pressekonferansen partilederne hadde i lokalene til ASKO Norge i Oslo lørdag kveld.

– Jeg tror enhver nøytral observatør vil se at statsbudsjettet er blitt langt mer offensivt på klima. Med dette opplegget blir belønningen av de fossilene bilene tatt betydelig ned, sier Hareide, og legger til at det nå kuttes i klimagassutslippene, i tillegg til at blant annet satsingen på kollektivtransport og jernbane økes.

Les også: Stifter nytt kristent parti

Se hele pressekonferansen her:

 

 

LES: – Enighet om budsjettet

Ifølge TV 2 skal partene ikke være enige om en budsjettavtale i tradisjonell forstand, men en avtale støttepartiene kommer til å stemme subsidiært for i finansdebatten i Stortinget mandag 5. desember.

– Etter en lang og krevende budsjettprosess, har vi nå kommet til en enighet som sikrer landet et forsvarlig budsjett samtidig som vi har fått gjennomslag for viktige løft for barn og familier, eldre og ikke minst reelle kutt i klimagassutslippene, sier Hareide i en pressemelding.

Hareide mener årets budsjettforhandlinger har vært ekstra krevende, særlig fordi regjeringen gikk inn i forhandlingene med et ultimatum, men at KrF hele tiden har vært konstruktive og stilte ingen ultimatum.