KrF-leder Knut Arild Hareide d
...
KrF-leder Knut Arild Hareide dro hjem etter at de fire borgerlige partilederne hadde avsluttet sitt møte med budsjettforhandlinger fredag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Partiledernes budsjettmøte førte ikke fram
Del
Budsjettforhandlingene mellom de fire partilederne førte ikke fram. Det er ikke planlagt noen nye møter fredag kveld.

Regjeringspartiene vil lørdag presentere det siste budsjettilbudet som ble forelagt Venstre og KrF på en pressekonferanse, opplyser kilder til NTB. Tilbudet vil bli lagt fram i finansdebatten mandag, og da vil de to støttepartiene ta stilling til om de skal støtte forslaget subsidiært eller avvente et eventuelt kabinettsspørsmål fra statsminister Erna Solberg .

Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Knut Arild Hareide (KrF) satt fredag ettermiddag i møte på et hemmelig sted. Selv ikke de to partilederne visste hvor de skulle, men ble hentet i en bil for å bli kjørt til møtet med statsministeren og finansministeren.

LES: Ingen budsjettkrise-effekt på ny måling

Men det om lag fire timer lange møtet førte ikke fram, og Venstre-lederen dro tilbake på Stortinget , mens Hareide dro hjem.

Sammen med sin finanspolitiske talsmann Terje Breivik , satt Skei Grande fredag kveld bak lukkede dører på stortingskontoret for å jobbe fram et svar til tilbudet som lå på bordet.

Ifølge Stavanger Aftenblad tilbød regjeringspartiene en pakke på over 6 milliarder kroner for å oppnå en enighet. Den skal inneholde 2,5 milliarder kroner til klima- og miljøtiltak, blant annet satsing på jernbane. Videre skal det være 1 milliard kroner til familietiltak, inkludert kontantstøtte, og 1 milliard kroner til forskning og utvikling.