Medisinsk personell måtte vent
...
Medisinsk personell måtte vente utenfor mens politiet søkte gjennom kjøpesenteret Cascade Mill etter skytingen fredag. Fem personer ble drept i hendelsen. Foto: Reuters / NTB scanpix
Seattle: Fire kvinner drept i skyting i sminkebutikk
Del
Fire kvinner er drept i en skyteepisode ved et kjøpesenter nord for Seattle i USA. Politiet jakter på en mann som antas å ha latinamerikansk bakgrunn.

– Vi leter fortsatt etter gjerningsmannen. Hold dere innendørs så dere er trygge, sa en talsmann for politiet, Mark Francis, på en pressekonferanse fredag kveld.

LES: Guvernør: – New York-eksplosjon var terror

Det ble først opplyst at tre kvinner var drept, men det ble senere oppjustert til fire. I tillegg er en mann påført livstruende skader.

Politiet antar at gjerningsmannen var alene om angrepet. Alle ofrene ble skutt og drept i sminkeavdelingen i en filial av butikkjeden Macy's. Motivet for ugjerningen er ikke kjent.

Svartkledd

Skytingen skjedde fredag kveld på kjøpesenteret Cascade Mall i Burlington.

Mannen som politiet jakter på, skal være kledd i svart eller grått, og han ble sist sett gående på en hovedvei i området. Han er ifølge politiet utstyrt med et gevær og skal ha forlatt kjøpesenteret før politiet kom.

LES OGSÅ: 791 drept av politiet i USA i år

Kjøpesenteret ligger langs en landevei, cirka 105 kilometer nord for Seattle i delstaten Washington nordvest i USA.

Kjøpesenteret ble evakuert i forbindelse med hendelsen, og flere personer ble fraktet til en kirke i nærheten.

– Vanvittig

Stephanie Bose, som er daglig leder ved ett av kjøpesenterets spisesteder, sier at hun stengte dørene til restauranten straks hun hørte om skytingen.

– Han forsøkte å ta seg inn i kjøpesenteret, og folk skrek, sier hun. Det var vanvittig, sier hun.

LES MER: Politibetjent siktet for drap

Washingtons guvernør, Jay Inslee, ber alle innbyggere søke sammen med mennesker de er glade i og rette seg etter politiets advarsler så lenge gjerningsmannen ikke er tatt. Han sier at en tragedie har rammet delstaten.