Hele forsiden på Aftenposten 9
...
Hele forsiden på Aftenposten 9. september var viet sjefredaktør Espen Egil Hansen og hans brev til Facebook og Mark Zuckerberg hvor han kritiserte Facebook for sensur. Fredag kveld snudde Facebook i saken og tillater det ikoniske bildet fra Vietnamkrigen Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Napalm-jenta lettet over Facebooks snuoperasjon
Del
Kim Phuc, jenta på Nick Uts ikoniske krigsbilde fra Vietnam, er lettet over at Facebook tillater publisering av bildet på nettsamfunnet.

Anne Bayin, talsperson for stiftelsen The Kim Phuc Foundation, skriver i en epost til Aftenposten at Kim er lettet over Facebooks avgjørelse.

Les og se video:

Slik gikk det med «napalm-jenta» fra Vietnam

 

Bayin sier hun gir honnør til Aftenposten som fredag brukte hele førstesiden på et åpent brev til gründer Mark Zuckerberg .

– Vi setter pris på redaktørens holdning, skriver hun videre.

Bildet av 9 år gamle Kim Phuc, som skrikende og med smeltet hud flykter naken sammen med andre barn etter et sør-vietnamesisk napalmangrep i landsbyen Trang Bang i Vietnam i 1972, har ikke vært tillatt å dele på Facebook. Grunnen er at Facebook ikke tillater bilder av nakne mennesker.

Fredag kveld snudde Facebook i saken – og tillater nå at bildet publiseres på nettsamfunnet.

Kim Phuc gjennomgår fortsatt laserbehandling etter skadene fra bombene, skriver Dagsavisen . Phuc har siden 1990-tallet bodd i Canada, hvor hun har startet flere stiftelser som hjelper barn som er blitt ofre for krig.

 

facebook-kim-phuc-lettet,utenriks,nyheter,Kultur og underholdning,Massemedier,norge,Riksnyheter,napalm,napalm-jenta,kim phuch,nick ut,vietnam,vietnamkrigen,the kim phuc foundation,the kim foundation,aftenposten,sosiale medier,facebook,anne bayin,mark zuckerberg,trang bang,canada,krig,historisk,ikonisk