Lokalet: Her skal den ferske m
...
Lokalet: Her skal den ferske menigheten samles 11. september. ligger i sentrum av Sandnes. Foto: Bådeog-huset
Imi-kirken starter menighet i Sandnes
Del
Elleve år etter at Imi-kirken plantet menighet i Sola kommune, skjer det nå en ny planting. Denne gangen er det Sandnes som står for tur.

Bare 25 minutters kjøring unna hovedmenigheten i Stavanger etableres offisielt Imi Sandnes i september.

– De siste årene har vi hatt en økende fokus på å være misjonale som menighet. Flere av menighetsmedlemmene våre bor i Sandnes. For oss ble det helt naturlig å bygge kirke her, sier Kjartan Sørheim , som leder menighetsplantingsteamet.

LES: NLM starter ny menighet i Groruddalen

I to år har de vært samlet i huskirker hvor de har spist sammen, bedt, lest i Bibelen og delt nattverden. Det er nå tre slike huskirker i knyttet til fellesskapet.

– Huskirker er noe vi satser på i Imi-kirken nå, sier Sørheim.

Sørheim regner med at over 50 personer vil samles når menigheten starter med offentlige gudstjenester i Bådeog-huset i Sandnes sentrum 11. september.

Menigheten har en leieavtale som går ut året. Etter det vil de vurdere om de skal fortsette å leie stedet.

– Vi er ennå små, og har et organisk forhold til det, sier Sørheim.

Ledet av relasjoner

– Har dere en konkret målgruppe dere jobber mot?

– Nei. Vårt fokus er relasjoner. Vi vil vokse gjennom relasjoner og går dit de tar oss, sier Sørheim, som har både en far som har vært prest, og en mor som har vært aktiv i Det norske misjonsselskap.

Dagen skrev nylig om en menighetsplanting i Groruddalen i regi av NLM . Her er seks av team-medlemmene ansattet i NLM. Imi Sandnes er ikke langt unna den samme virkeligheten.

LES: Guds rike i Groruddalen

Plantevillig stab

Fem personer i ledergruppen i den nye menigheten er også en del av staben i Imi-kirken. Lønnen de får i Imi-kirken går derimot ikke til kirkeplanting.

– Bare en liten del av lønnen min går til planting. Det meste skjer på fritiden, sier Sørheim.

I løpet av de kommende årene vil Imi-kirken plante menighet ytterligere to steder. Et team flyttet til Arendal i fjor. I høst flytter det en gruppe til Oslo for å plante menighet i hoved­staden.

sandnes,imikirken,imi,indremisjonsforbundet,sola,menighet,kirke,bygg,fellesskap,Kjartan Sørheim,groruddalen,kristenliv,livet,kristen,menighetsplanting