Skjermdump: Bibleemoji.com
Skjermdump: Bibleemoji.com
Søker etter bibelvers med emojis
Del
Bibelselskap tar stadig nye grep for å nå yngre generasjoner. Sist i rekken er «emoji»-søk.

Det er nettbibelen « Bible Gateway » som i juli lanserte en ny funksjon som gjør at brukerne kan ta i bruk emojis for å søke seg frem til bibelvers på nett­siden.

Emojis er følelser og begreper fremstilt som enkle tegninger. De blir hyppig brukt på både mobiltelefoner og i samtale­forum på nett.

LES: Bibelapp installert over 200 millioner ganger

Søker man med emojien for foldede hender får du for eksempel opp vers som handler om bønn.

Så langt kan man bruke rundt 300 emojis på nettjenesten som ble lansert i forkant av den «Globale Emoji Dagen», den 18. juli.

Positiv general ­ sekretær

Generalsekretær i Bibelselskapet , Ingeborg Mongstad-Kvammen , skriver i en sms til Dagen at «alt som får folk nysgjerrige på Bibelen og til å lese den mer, er bra».

– For noen er kanskje emojis det som skal til. Litt bibelbruk er mye bedre enn ingen bibelbruk, sier Mongstad-Kvammen.

Leder for digitale tjenester Bible Gateway, Stephen Smith, sier ifølge « Religious News Service » (RNS) at de ikke har endret hverken ord eller begreper i Bibelen for å lansere tjenesten.

– Vi lar bare folk søke gjennom emoji som de kan skrive inn selv.

Emoji-bibel

Det er ikke første gang at emojis tas i bruk i bibeltekster. Nett­steder som «Bibleemoji» har lenge oversatt flere bibelvers ved hjelp av enkle bildetegn.

Skjermdump: Bible-emoji/Twitter
 

Responsen fra brukere er positiv:

– Dette fikk meg til å smile, sier en.

– Bibel-emojis er helt genialt, skriver en annen.

Utvikler app

Selv om Bibelselskapet ikke kan skilte med «emoji-søk» helt ennå, utelukker ikke Ingeborg Monstad-Kvammen at det kan skje i fremtiden.

LES OGSÅ: Ny bønne-app kobler verden sammen

Hun sier at «United Bible Societies» holder på å utvikle en ny bibel-app for Bibelselskapet.

– Så du skal ikke se bort fra at noe slikt skal komme hos oss også, skriver generalsekretæren og henger på en smilefjes-emoji.

emoji,emojis,smilefjes,smiley,kuriosa,teknologi,unge,yngre generasjoner,generasjonsskifte,bibelen,bibelvers,bible gateway,nettbibelen,nettbibel,internett,tegninger,grafikk,nettjeneste,nettbasert,internettbasert,bibelselskapet,det norske bibelselskap,ingeborg mongstad-kvammen,stephen smith,rns,religion news service,bibleemoji,united bible society,app,bibelapp,bibel-app,applikasjon,smarttelefon,smarttelefoner,fremtiden,lommebibel