TESTER SAMARBEID: Pål Kårbø, l
...
TESTER SAMARBEID: Pål Kårbø, leder i Hordaland KrF, minner Aps homonettverk om at det er religionsfrihet i Norge. Foto: Magnar Børnes
– Tilliten til Hareide er svekket
Del
– Tillitsvalgte er frustrert og matt, sier fylkesleder Pål Kårbø i Hordaland KrF etter at det ble kjent at partileder Knut Arild Hareide skal gå i Pride-paraden i morgen.

Kårbø skulle ønsket Hareide hadde droppet Pride -paraden.

LES: Knut Arild Hareide skal på Pride

Fra før er det kjent at flere KrF-ere har meldt seg ut av partiet i protest etter at Hareide som første partileder gjorde det klart at han skulle gå i paraden.

– Det er stor frustrasjon i tillitsmannsapparatet. Det er vel så stor utfordring som at en håndfull har meldt seg ut. Tillitsvalgte er frustrert og matt. Knut-Arild kunne deltatt på en annerledes måte. Alle reagerer selvsagt på Orlando-terroren med avsky, men Knut-Arild kunne håndtert det med å holde en appell og så forlatt området.

Debatt: Dette går gæernt, Hareide!

Overrasket

– Hva er problemet med å delta i paraden?

– Paraden er ikke et demonstrasjonstog. Det er et paradekonsept som gjør det ekstra utfordrende.

LEDER: Hareide på Pride

I et intervju i VG i dag går Hareide langt i å avlyse kampen mot ekteskapsloven , mens programmet skal behandles på KrFs landsmøte neste vår. 

– Det er overraskende. Nå er vi i en programprosess. Vi ønsker å beholde dagens programformuleringer. Vi opplever heller ikke at andre standpunkt fører til et ras av sympati og nye medlemmer. Jeg er mer bekymret for hva vi mister. For Hordaland KrF er dette utfordrende og veldig krevende.

KrF-leder Knut Arild Hareide. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
 

– Hva består frustrasjonen i tillitsmannsapparatet i?

– I arbeidet mot et godt valg i 2017 med gode saker og trenger nye medarbeidere på stand og i organisasjonsapparatet. Vi opplever at kommunestyrerepresentanter sier at dette påvirker deres ønske om å jobbe aktivt for partiet. Dette er våre fotsoldater. Det er veldig krevende for oss.

Telefon med Hareide

Kårbø mener at Hareide hadde et reelt valg om å si nei da han fikk spørsmål om han skulle gå i Pride-paraden.

– Jeg ville forventet at det ville blitt respektert hvis man sier nei.

LES OGSÅ: KrF-ere melder seg ut av partiet etter Hareides Pride-støtte

Kårbø skulle fredag formiddag ha en telefonsamtale med partilederen.

– Hva er ditt budskap til Hareide?

– Jeg vil fortelle om den krevende situasjonen i Hordaland, frustrasjonen i tillitsmannsapparatet og at jeg skulle ønske at han hadde tatt en sjekk med grasrota her før han bestemte seg.

– Svekket tillit

– Er tilliten til Hareide svekket?

– For mange i tillitsmannsapparatet er den det. Dette er krevende.

Hareide kommer fra Bømlo og sitter på stortinget for Hordaland KrF. Nå er nominasjonsprosessen foran neste års stortingsvalg i gang.

– Kan Hareides deltagelse i Pride gå ut over nominasjonen?

– Jeg tror ikke det får avgjørende konsekvenser, men klart det påvirker.

LES MER: KrF-nestleder ute av listetoppen i Akershus

– Kan han bli vraket?

– Jeg tror ikke det. Det vil selvfølgelig bli diskutert i nominasjonskomiteen, og det er de som styrer dette. 

hareide,knut arild hareide,pål kårbø,krf,kristelig folkeparti,tillit,politikk,homofili,homofile,homofil,oslo pride,pride,homoparade,homo,solidaritet,diskriminering,seksualisert,orlando-angrepet,florida-massakren,florida,orlando,usa,homostøtte,homohat,ekteskapsloven,hordaland krf,stortingsvalg,stortingsvalget 2017,stortingsvalg 2017,bømlo,nominasjon