KrF-leder Knut Arild Hareide f
...
KrF-leder Knut Arild Hareide får kjeft av sine egne etter støtte av homoparaden Oslo Pride. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KrF-ere melder seg ut av partiet etter Hareides Pride-støtte
Del
Flere KrF-ere har meldt seg ut av partiet i protest etter at Knut Arild Hareide varslet at han som første KrF-leder noensinne skal delta i paraden under Oslo Pride.

– Jeg kan ikke forvente at alle er enige i alt jeg gjør eller sier som partileder, sier Hareide til NRK .

LES: Knut Arild Hareide skal på Pride

Etter det NRK kjenner til har flere partimedlemmer det siste døgnet meldt seg ut, og begrunnet det med Hareides valg.

– Hvor mange som har meldt seg inn eller ut på grunn av min deltakelse i paraden har jeg ikke oversikt over, men det kan være snakk om en håndfull utmeldelser, sier KrF-lederen.

Hareide får klart mest ros på sin offentlige Facebook-side for sin beslutning, men får også rikelig med kjeft. «Skivebom», «Kjære deg, ikke delta» og «Uverdig» var blant tilbakemeldingene etter at KrF-lederen ønsker å vise støtte til kampen mot diskriminering, vold og trakassering av homofile.

– I år er det viktig for meg å vise min støtte til LHBTI-miljøet i Norge i etterkant av tragedien i Orlando , sier Hareide.

LES OGSÅ: Kirketopp deltar for første gang

Oslo Pride startet 17. juni og varer fram til og med 26. juni. Solidaritet er tema for årets parade.

krfhareide-pride-kritikk,innenriks,nyheter,politikk,likestilling,norge,oslo,krf,kristelig folkeparti,knut arild hareide,hareide,krf-leder,krf-lederen,politiker,pride,homoparade,homofili,homofile,oslo pride,nrk,orlando,lhbt,lhbti,uverdig,facebook,diskriminering,vold,trakassering,homo,partileder,utmelding,utmeldinger,partiutmeldinger,partiutmelding,orlando-angrepet,florida-massakren,florida,solidaritet