Et regnbue-flagg som symbolise
...
Et regnbue-flagg som symboliserer kampen for rettigheter for LGBT-samfunnet, og flagget til den tyrkiske fotballklubben Besiktas, er hengt opp til støtte for ofrene etter angrepet i Orlando. Foto: Reuters / NTB scanpix
Istanbul stopper homoparade
Del
Årets homoparade i Istanbul avlyses av myndighetene i byen, som sier de frykter for sikkerhet og ro og orden.

Arrangørene av årets parade, som skulle gå 26. juni, reagerer på beslutningen.

– Dette er et åpenbart brudd på grunnloven og våre rettigheter. Arrangementet er blitt holdt siste søndagen i juni hvert år siden 2003. Her gir vi uttrykk for våre krav om likhet, frihet og rettferdighet, skriver de på sine nettsider.

FRISPARK: Homo i Midtøsten

Myndighetene i Istanbul sier i en uttalelse at de oppfordrer byens innbyggere om å følge rådene til sikkerhetspolitiet og holde seg unna.

– Det vil ikke bli gitt tillatelse til verken møte eller marsj på grunn av sikkerhet og offentlig orden, heter det.

Paraden i Istanbul er den største i sitt slag i et muslimsk land. Det er tidligere ikke skjedd noen alvorlige hendelser før i 2015. Da brukte tyrkisk politi tåregass, vannkanoner og gummikuler for å bryte opp marsjen før den i det hele tatt fikk startet.

tyrkia-homoparasde,utenriks,nyheter,politikk,likestilling,europa,tyrkia,homofili,istanbul,homoparade,homofile,pride,pride-festival,muslimer,muslimsk,forbud,forbudt,islam,islamske land,muslimske lover,grunnloven,rettigheter,diskriminering,likhet,frihet,rettferdighet,parade,demonstrasjon