Foto: Johanna Hundvin Almelid
Dagen har lagt inn bud på Vivo-kjeden
Del
– For oss er det viktig at visjonen bak den kristne bokhandlerkjeden videreføres, sier konsernsjef Geir Morten Nilsen i Mediehuset Dagen.

Det kan giganten Norli Libris sette en stopper for.

– Vi er interessert i nye butikker, så vi vurderer gjerne de som eventuelt blir til salgs, sa Norli Libris-sjef John Thomasgaard til nettstedet Bok 365 i forrige uke.

Fredag klokka 13:00 gikk fristen ut for å legge inn bud på Vivo. 15 ulike aktører har meldt sin interesse for å ta over den kristne bokhandlerkjeden.

Mediehuset Dagen har blitt invitert inn i ulike eierkonstellasjoner, men har takket nei.

– Å gjøre kristen litteratur tilgjengelig for barn og voksne er utrolig viktig. Men hvis vi skal gjøre dette, må vi følge våre egne ideer og strategier. Derfor er det ikke aktuelt å bli en del av en konstellasjon av flere eiere, sier Nilsen.

Han er likevel trygg på at det fins eierkonstellasjoner som vil videreføre visjonen bak Vivo.

– Om det ikke blir oss, tror jeg det blir noen som vil gjøre det, sier han.

Mange er interessert

Dagen kjenner til at flere aktører har jobbet med ulike samarbeid for å videreføre butikkene. Blant dem er Hermon forlag.

– Om vi skulle være med i en redningsaksjon blir det ikke alene, sa forlagssjef Svein Andersen tidligere denne uken.

De fleste av de 21 Vivo-butikkene i landet har vært stengt etter at det mandag 2. mai ble kjent at Vivo-kjeden ville gå til skifteretten. Konkursen ble formelt åpnet et par dager senere.

Noen få butikker har imidlertid holdt det gående fordi de har andre majoritetseiere enn Vivo-kjeden. Blant dem er Vivo-bokhandlene i Lyngdal og Mandal.

Budkrig

Nilsen er ikke sikker på at bostyrer vil takke ja til tilbudet fra Dagen.

– Jeg tviler på at vi har det største budet inne, men avgjørelsen er helt opp til dem. Det viktigste for oss er at det fortsatt kommer til å selges kristen litteratur til voksne og barn, sier Nilsen.

Han tror hovedvekten av salg vil foregå på nett i fremtiden, men at fysiske butikker fortsatt vil være viktige.

Fredag kveld blir det kjent hvem som tar over Vivo-kjeden.