Manuel Santos jubler etter at
...
Manuel Santos jubler etter at en thailandsk domstol har tilkjent ham og ektemannen Gordon Lake foreldreretten til et barn født av en thailandsk surrogatmor. Foto: Reuters / NTB scanpix
Homofilt par vant surrogatikamp i Thailand
Del
Et vestlig homofilt par har vunnet rettstvisten om foreldreretten til et barn født av en surrogatmor i Thailand. Surrogatmoren ville ikke gi fra seg barnet da hun fant ut om parets legning.

Spanske Manuel Valero og hans amerikanske ektemann Gordon Lake har ikke kunnet forlate Thailand med datteren Carmen fordi surrogatmoren har nektet å signere de nødvendige dokumentene etter fødselen i januar 2015.

Kvinnen har overfor lokale medier nektet for at hun ikke ville signere dokumentene på grunn av parets legning.

Ifølge domstolen i Bangkok ble paret tilkjent foreldreretten fordi det vil være til det beste for barnet.

– At de er homofile er ikke til hinder for å oppdra jenta og gjøre henne lykkelig som hvilket som helst annet barn, heter det i uttalelsen.

Det var knyttet spenning til saken ettersom Thailand nylig endret surrogatiloven og homofile ekteskap ikke er anerkjent.

thai-rett-surrogat,utenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,rettssaker,asia,thailand,homofili,surrogati,homofilt samliv,samliv,rettergang,rettstvist,foreldre,foreldrerett,barn,surrogatmor,surrogatbarn,legning,kjønn,manuel valero,gordon lake,bangkok