Joshua French kom hjem til Nor
...
Joshua French kom hjem til Norge 17. mai 2017. Her fra Kongo i 2014, da han fortsatt var fengslet. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix
French kan bli benådet
Del
Kongolesiske myndigheter vurderer å benåde Joshua French, men en avgjørelse er ikke tatt og det er usikkert når det skjer.

– Utenriksdepartementet har jevnlig kontakt med styresmaktene i Kinshasa for å finne en løsning i saken, skriver utenriksminister Børge Brende (H) i et svar på et skriftlig spørsmål fra KrF -representant Astrid Aarhus Byrknes .

I svaret fra Brende, som først ble omtalt av VG , går det fram at soningsoverføring til Norge ikke anses som aktuelt fra kongolesisk side.

– Etter det vi kjenner til, er spørsmålet om benådning til vurdering. Vi kan foreløpig ikke si noe om når en endelig avgjørelse blir fattet, skriver Brende.

Moren: Gir opp håpet om å få Joshua hjem

Brende legger til at Utenriksdepartementet samarbeider med britiske myndigheter for å støtte Joshua French , som har dobbelt statsborgerskap.

Joshua French (34) og kameraten Tjostolv Moland ble pågrepet i Kongo i 2009 og senere dømt til døden blant annet for medvirkning til drap på sjåføren Abedi Kasongo, våpenbesittelse og spionasje.

Moland døde i fengselet i august 2013 og i januar året etter ble French dømt for å ha drept ham.

Les også:Gir opp håpet om å få Joshua hjem

Joshua French fengslet i 2.500 dager

– Fortjener å få tittelen «Årets mor»

Joshua French får saken vurdert på nytt

French må få reise hjem, mener sjåførens enke

Tror og ber om at Joshua kommer hjem

French på sykehus med tung bevoktning  

french-benådning,innenriks,nyheter,Kriminalitet og rettsvesen,afrika,norge,Riksnyheter,børge brende,joshua french,kari hilde french,høyre,fengsel,kongo,astrid aarhus byrknes,benådning,ud,utenriksdepartementet,tjostolv moland