Pave Frans endrer ikke den kat
...
Pave Frans endrer ikke den katolske kirkens motstand mot homofile partnerskap, men tar til orde for en mer forsonende holdning til skilte og samboere. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Paven rekker ut hånden til skilte og samboere
Del
Pave Frans tar til orde for at den katolske kirken bør ha en mer forsonende holdning til skilte og samboere.

– Ingen kan bli fordømt for alltid, skriver paven i nye retningslinjer som ble offentliggjort fredag.

Han ser ut til å åpne døren på gløtt for at skilte katolikker som har giftet seg på nytt, kan få gå til nattverd – noe reglene inntil nå har sagt de ikke kan. Unntak har vært gjort hvis de avstår fra sex med sin nye ektefelle.

Samboere bør ønskes velkommen og «rettledes, tålmodig og diskret», skriver paven. Han mener at homofile bør respekteres – men fastholder kirkens motstand mot homofile partnerskap og ekteskap.

– Kirken vender seg med kjærlighet til dem som deltar i dens liv på en uperfekt måte, heter det i pavens nye skriv, som har fått tittelen «Kjærlighetens glede» og er på 260 sider.

I tillegg taler paven varmt om kjærlighetens «erotiske dimensjon», og mener kirken bør ta selvkritikk for tidligere å ha hevdet at ekteskapets eneste formål var å få barn.

paven-skilte-samboere,utenriks,nyheter,Religion og livssyn,kristendom,europa,italia,global,skilt,samboer,pave frans,paven,den katolske kirke,samboere,bibelen,fordømmelse,skilsmisse,ekteskap,nattverd,homofili,homofile,partnerskap,likekjønnet ekteskap