FØRSTE KVINNE: Prisvinneren An
...
FØRSTE KVINNE: Prisvinneren Anne-Marie Bergan sammen med Jon Syver Norbye (fra venstre), Karstein Evensen, John Arne M. Jenssen og Boe Johannes Hermansen. Foto: FBB
Anne-Marie (87) kjempet mot homoflagg – hedret med pris
Del
Anne-Marie Bergan (87) fra Kabelvåg fikk nylig Bibel- og bekjennelsesprisen. – Du er en uredd forsvarer av Guds ord, sa daglig leder i For Bibel og bekjennelse (FBB) som deler ut prisen.

Bergan er den første kvinne som mottar denne utmerkelsen. Overrekkelsen skjedde under et godt besøkt festmøte i regi av Den Indre Sjømannmisjon , om bord i Betelskipet M/S « Elieser 6 », som lå til kai i Bodø.

LES: Skeptisk til lov om kjønnsendring

Daglig leder i FBB , Boe Johannes Hermansen , overrakte prisen, og sa at den er en takk og anerkjennelse til Anne-Marie Bergan for sterk og tydelig bekjennelse, i skrift og tale.

Uredd

Han trakk frem hennes kamp mot homoflagg i lokale kirker i Lofoten, mot innføring av ekteskapslov for samkjønnede i samfunnet og vigselsordning for samkjønnede i Den norske kirke .

– Du er en uredd forsvarer av Guds ord, fordi du har en kjærlighet til Ordet. Du har sett at et ja til Bibelen , må innebære et nei til det som bryter med dette ordet.

– Selv om du blir stående alene, gir du ikke opp. Du har både et pågangsmot og en trofasthet som er forbilledlig, sa Hermannsen. 

Veiviser

Leder av FBBs lokallag i nord, sokneprest Jon Syver Norbye, fulgte opp med å hedre Bergan som en kristen veiviser.

– Du er et lys, som viser vei, der andre burde ha veiledet, men dessverre har sviktet.

LES OGSÅ: – Bra Anders får sagt det han har å si

Anne-Marie Bergan takket for prisen og de mange gode ord. Hun fortalte fra sitt lange og innholdsrike liv, med et stort engasjement i kirke og misjon, som fortsatt er sterkt til stede.

– Denne prisen er en veldig stor oppmuntring. Alt er av Guds nåde, oppsummerte prisvinneren.  

Tidligere mottakere av Bibel- og bekjennelsesprisen er Øivind Benestad , Børre Knudsen , Jon Kvalbein og Thor Henrik With .

* Følg også debatten på våre Facebook-sider .

prisutdeling,pris,utdeling,tildeling,heder,ære,homofili,homokamp,homoflagg,regnbueflagg,homoflagget,bekjennelse,fbb,for bibel og bekjennelse,kabelvåg,anne marie bergan,overrekkelse,den indre sjømannsmisjon,betelskipet m/s,elieser 6,bodø,boe johannes hermansen,lofoten,den norske kirke,kirken,dnk,vigsel av likekjønnede,likekjønnet vigsel,homofilt ekteskap,bibelen,ordet,forbilde,jon syver norbye,øivind benestad,børre knudsen,jon kvalbein,thor henrik with,bibel- og bekjennelsesprisen