Pave Frans snakker til pressen
...
Pave Frans snakker til pressen om bord i paveflyet. Paven har nylig vært på besøk i Mexico, om kommenterte på veien hjem Donald Trumps planer om et grensegjerde mellom USA og landet. Foto: Alessandro Di Meo / Reuters / NTB scanpix
Paven: – Trump kan ikke kalle seg kristen
Del
Donald Trump kan ikke kalle seg kristen hvis han vil ha en mur mellom USA og Mexico, mener pave Frans. Trump svarer med å kalle pavens kommentar «skammelig».

Et av Trumps løfter til velgerne er å sørge for at det bygges en mur langs grensen mellom USA og Mexico, for å holde illegale innvandrere ute. Han har også tatt til orde for å utvise 11 millioner mennesker som oppholder seg i USA ulovlig.

Pavens kommentar falt da han var på vei hjem fra Mexico. Bare timer tidligere ledet han en bønn på grensa mellom de to landene for migranter som har mistet livet i forsøket på å komme seg til USA.

– En person som bare tenker på å bygge murer, uansett hvor de skal være, og ikke på å bygge broer, er ikke kristen, sier pave Frans.

– Dette er ikke i evangeliet.

Siden han ikke har hørt om Trumps grenseplan direkte, sier paven at han lar tvilen komme Trump til gode – men la til:

– Men jeg vil bare si at denne mannen ikke er kristen, hvis han sa det på denne måten.

Trumps reaksjon kom kort tid etter at pavens uttalelse ble kjent.

– Det er skammelig for en religiøs leder å sette spørsmålstegn ved en persons tro, sier den omstridte republikanske kandidaten.

– Hvis og når Vatikanet blir angrepet av IS, noe som alle vet vil være IS' ypperste trofé, kan jeg love deg at paven vil ønske seg - og be for at Donald Trump var president, sier Trump.

mexico-paven-trump,utenriks,nyheter,politikk,valg,europa,italia,Latin-Amerika og Karibia,mexico,nord-amerika,usa,pave frans,donald trump,vatikanet,is