BØNNER: Sjefateist Richard Daw
...
BØNNER: Sjefateist Richard Dawkins fikk nylig slag, og han ønskes god bedring både fra dem som tror på Gud og de som ikke gjør det. Foto: Stein Gudvangen
– Slapp av, jeg skal ikke be for deg
Del
Da «sjefateist» Richard Dawkins nylig ble rammet av et mildt slag, kom det sympatierklæringer fra mange hold, noen i en overraskende form.

Dawkins er kjent blant annet for boka The God Delusion (Gud – en vrangforestilling) og er en av verdens mest profilerte religionskritikere.

Han har reist verden rundt med sitt tydelige budskap og fylte for fem år siden fulle auditorier på Universitetet i Oslo.

Da Dawkins, som snart fyller 75, ble rammet av slag, måtte han utsette sin planlagte turné til Australia og New Zealand. Og da hans helsetilstand ble kjent via sosiale medier, trakk det opp til den rene Twitter-stormen.

Blant dem som debatterte heftig var kristne som ikke kunne enes om hvorvidt de skulle be om at Dawkins måtte bli frisk – så han kunne gjenoppta sitt arbeid med å motsi kristne og andre med en gudstro.

Bloggeren Kashif N. Chaudhry tvitret: «Jeg ber for Richard Dawkins og at han må bli raskt frisk etter at han hadde et mindre slag rett før avreisen fra England til Australia og New Zealand».

Dawkins vil trolig har seg frabedt at noen ber for ham, og ikke-kristne tvitrere kvitterte ifølge nettavisen Huffington Post med «Gode ønsker!» og «Bli bra!»

Én person tvitret: «Richard Dawkins, jeg leste at du ikke er frisk. Jeg håper på en rask bedring. Og ikke vær redd: Jeg skal ikke be for deg!»

En annen repliserte: «”Den andre siden” ber kanskje ikke for deg, men vitenskapsfolk, skeptikere og seriøse mennesker støtter deg! Bli bra!»

Mange kristne lot seg likevel ikke presse til å la være å be for ateisten som høylydt har erklært at all gudstro er basert på menneskelige vrangforestillinger.

«”Den andre siden” ber faktisk for deg. Vi ber ikke bare for våre venner. Bli frisk snart!», lød det ifølge Charisma News.

ateisme,australia,charisma news,gud – en vrangforestilling,huffington post,kashif n chaudry,new zealand,richard dawkins,the god delusion,twitter,universitetet i oslo