Evangelist: Rune Edvardsen er
...
Evangelist: Rune Edvardsen er positiv til at hallen kan bli til hjelp for innvandrere. Men korset blir hengende. Foto: Ove Eikje
- Kjærligheten kommer fra Korset og det blir hengende så lenge jeg er leder i Sarons Dal
Del
I et innlegg på Facebook garanterer daglig leder i Troens Bevis, Rune Edvardsen, at korset blir hengende selv om de skulle åpne for asylmottak i Sarons Dal.

Korsnekt-saken har skapt stort engasjement, både i media og på sosiale medier. Nå sier Edvardsen klart i fra om hva som er hans standpunkt:

- Jeg vil her si offentlig at den debatten som har pågått på Facebook er stort sett uaktuell. Vi kommer aldri til å ha noe mottak i hallen uten det er ønskelig av våre lokale og nasjonale myndigheter, skriver han på sin facebook-side lørdag.

Hele innlegget kan du lese på DagensDebatt.no: Det river i hjertet når noen rører med våre hellige ting

Kjærligheten regjerer

- Korset kommer til å bli hengende om det hjelper noen i diskusjonen. UDI bestemmer og er ansvarlig for hvilke haller og fasiliteter de ønsker å ha. Men hos oss regjerer det kjærlighet og ønske om hjelp til flyktninger og myndighetenes mangel på plasser.

Han fortsetter:

- Kors eller ikke kors er i norske medier og mange er opprørt.Jo det river i hjertet når noen rører med våre hellige ting også i mitt eget. Debatten raser også i min egen bygd der noen folk uttrykker at de mister tillit til undertegnede siden det har kommet i media at det tenkes et mottak i Hallen vår.

Les også:

 

- Griper inn i våre omgivelser

- Det er forståelig at en slik debatt går da det griper inn i vår hverdag og omgivelser. Endringer er alltid vanskelige. Jeg husker ett annet Norge da jeg vokste opp. Da var det noen andre signaler som var mere tydlige. Misjonærene fortalte gripende historier, sjømenn om fattigdommen de møtte, Organisasjonene som var ute i verden hadde mye større tillit.

LES: UDIs pinlige korsfrykt

Enorm frykt

- Nå er det spesielt i kristne kretser kommet en enorm frykt for at Islam skal vinne over den Allmektige Himmelens og Jordens skaper som vant en seier på Golgata.

- De mennesker som Kristus gav sitt liv for på samme måte som oss og som nå kommer nær oss vil vi helst ikke ha. Alle er visst muslimer og ikke mennesker skapt i Guds bilde.Noe har skjedd.

Han avslutter med følgende ord:

- UDI bestemmer og er ansvarlig for hvilke haller og fasiliteter de ønsker å ha. Men hos oss regjerer det kjærlighet og ønske om hjelp til flyktninger og myndighetenes mangel på plasser, avslutter han.

Les også Vebjørn Selbekks kommentar her:

 

 

kors,korssaken,korsnekt,rune edvardsen,sarons dal