Finansminister Siv Jensen (Frp
...
Finansminister Siv Jensen (Frp) må svare på hvorfor det ikke stiles krav til oljefondet om avkastningsmål ved eiendomskjøp, mener finanskomiteens leder Hans Olav Syversen (KrF). Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Frp-lederen advarer mot Oslo-OL
Del
Frp-leder Siv Jensen mener det vil bli oppfattet som en stor skjevfordeling dersom det blir stilt en statsgaranti på 35 milliarder kroner til et vinter-OL i Oslo i 2022.

– Vi er i en situasjon der vi ikke vet hva som blir sluttbeløpet for et slikt arrangement. For Frp er det viktigere å bygge ut veier og idrettsanlegg over hele landet enn å putte så store ressurser inn i et arrangement som varer noen få uker, sier Siv Jensen til Dagbladet.

OL-spørsmålet skal avgjøres politisk i Stortinget i løpet av høsten. Jensen sier tilhengerne av et OL i Oslo har rett i at en del av investeringene vil bli stående til etterbruk.

– Men behovene er store i hele landet, og det vil bli oppfattet som en utrolig skjevfordeling, sier hun.

Jensen mener ulike aktører bruker OL som et argument for å få anlegg som man ellers ikke ville fått. Å hevde at et OL ikke går på bekostning av noe annet, er feil, sier hun.