Ungdom usynlige i nyhetene

Norske nyhetsmedier har nærmest ingen nyheter om ungdom, viser en ny undersøkelse. Overraskende nok var det enda færre relevante nyheter i nettutgavene enn i papiravisene.

En analyse som medieforsker Arne Krumsvik har utført på oppdrag av Mediebedriftenes Landsforening/Avis i skolen skal legges fram på UNG-konferansen torsdag. Der vil det gå fram at norske medier har få saker om ungdom mellom 15 og 19 år og at ungdom selv kommer enda sjeldnere til orde.

– Når man følger den daglige nyhetsdekningen systematisk med blikket til en ungdom, framstår den som oppsiktsvekkende irrelevant, sier Krumsvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

100 kristenruss får anledning til å reise til et misjonsland det kommende året

Det er sjelden saker om ungdom får hovedoppslag i mediene, de må nøye seg med notiser og sidetopper. Og overraskende nok viste det seg at det var langt mindre stoff om ungdom i nettavisene enn i de tradisjonelle papiravisene.

– Norske medier satser på nett for å nå ungdommen, men ser ut til å ha glemt at noe også må gjøres med innholdet på nettutgavene, sier Krumsvik.

«Jeg er 19 år og jomfru» skapte leserstorm

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at 26 prosent av unge i alderen 16-24 år leser papiravis, men det tilsvarende tallet for nyheter på nett er hele 64 prosent.

KrFU på vei til å si ja til kjønnsnøytrale ekteskap

Les også
Samarbeid styrker «krussen»
Les også
Ti år med SaltSalt Bergenskirken
Les også
Jomfru-innlegg skapte leserstorm
Les også
KrFU på vei mot ja til kjønnsnøytrale ekteskaplandsmøte
Les også
Lene Marlin roses for åpenhet om selvmordsforsøk