TURNÉ: I disse dager er det ki
...
TURNÉ: I disse dager er det kick off-turné for kristenrussen. Bildet er fra Kragerø. FOTO: Haakon Sundb Foto: Byline stor
Samarbeid styrker «krussen»
Del
100 kristenruss får anledning til å reise til et misjonsland det kommende året. Det står i den nye samarbeidsavtalen som Kristenrussen, Bibelselskapet og Ungdom i Oppdrag (UiO) signerer i dag.

I løpet av de siste tre årene har rundt 150 kristenruss besøkt et misjonsfelt, reist på turné, stått på stand og gjort en forskjell. Samarbeidet mellom de tre organisasjonene har vart i tre år. Nå går de for tre nye.

Vil sende ut flere

– Russetiden er en tid med mye fokus på fellesskap, og gir gode muligheter til å dele tro på en annen måte, og vise hva livet med Jesus er. Det vil vi gjerne hjelpe dem med, sier prosjektleder Ruth Silje Booklund.

I dag skal de feire det kristenrussen har oppnådd de siste årene, og se fremover. Representanter fra de ulike organisasjonene vil være til stede på arrangementet i Oslo.

Anders Myklebust, som representerer UiO, sier at avtalen med kristenrussen er en fantastisk mulighet til å stå sammen med dem i en krevende russetid.

– Vi reiser rundt med dem og besøker lagsarbeid. Våre UiO-baser jobber med lokale krussestyrer og skoler og prøver å støtte dem.

Kick off-turné

I disse dager er det kick off-turné, der de reiser rundt og rekrutterer de som er i aldersgruppen til å bli kristenruss.

– Vi leder turnéen sammen med kristenrussen, opplyser han.

Myklebust ser på samarbeidet som en gyllen mulighet til å bygge en bro mellom kristenrussen og en disippeltreningsskole, eller en annen bibelskole for den del.

– Vi opplever det fint å støtte dem, og ser samtidig at det er en god mulighet til å rekruttere unge, sier han.

Det er også UiO som legger opp de fleste misjonsturene.

–Det er der vi er best, og vi legger mye energi inn i det, sier han.

Ukraina

Nytt av året er at Bibelselskapet tilbyr en misjonstur til Ukraina.

– Jeg tror det er viktig at de lærer noe om hvordan unge kristne i har det i andre land, og at de kan ta den erfaringer med seg tilbake til sitt lokale ungdomsarbeid, sier generalsekretær Ingeborg Mongstad-Kvammen.

Hun understreker at det viktigste for dem er å bidra å skape et bibelengasjement blant russen.

– Håpet er jo at de vil bruke Bibelen mer, og snakke med venner om det.

Også Bibelselskapet drar fordeler av å engasjere seg i kristenrussen.

– Det viktigste for oss er å bidra til at de blir engasjert i Bibelen. I tillegg samler de inn penger til våre prosjekt, så vi får mye ut av samarbeidet, mener hun.