Ukrainske myndigheter og prorussiske separatister har gitt hverandre skylden etter styrten. Flyet skal ifølge begge parter ha blitt skutt ned. Fot: Maxim Zmeyev / Reuters / NTB scanpix

Letearbeid forstyrrer av væpnede menn

Væpnede separatister forstyrrer letearbeidet etter flystyrten øst i Ukraina, ifølge lederen for den ukrainske redningstjenesten.

Flyet gikk ned midt i området hvor det den siste tida har pågått harde kamper mellom prorussiske separatister og ukrainske regjeringsstyrker, og separatister skal ha strømmet til krasjstedet etter styrten.

Ifølge nyhetsbyrået Interfax meldte separatistene selv at de hadde funnet flyets ferdskriver på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Passasjerfly ble skutt ned over Ukraina

En av separatistlederne, Igor Strelkov, skal også ha skrytt på nettet over å ha skutt ned flyet – tilsynelatende i den tro at det var et ukrainsk militærfly som var truffet, og ikke et sivilt passasjerfly.

Serjij Botsjkovskij, leder i Ukrainas redningstjeneste, sier forholdene på stedet er utfordrende.

– Letearbeidet er vanskelig fordi vi snakker om en stor radius, men også fordi væpnede terrorister er på stedet og forstyrrer, sier han.

En av separatistbevegelsens øverste ledere, Aleksandr Borodaj, sa sent torsdag kveld at opprørerne var åpne for en våpenhvile på to til tre dager for å la letearbeidet gå sin gang.

Les også: Obama: – Flystyrten er en forferdelig tragedie

Russland har samtidig tilbudt seg å bidra i arbeidet. Det er foreløpig uvisst om Ukraina vil tillate dette.

Ukrainske myndigheter og prorussiske separatister har gitt hverandre skylden etter styrten. Flyet skal ifølge begge parter ha blitt skutt ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Passasjerfly ble skutt ned over Ukraina
Les også
Obama: – Flystyrten er en forferdelig tragedie